Athletic – Barça: Regal de Reis a la Catedral (2-3)

Gran victòria barcelonista a San Mamés amb una exhibició de Messi (dos gols) i Pedri (gol i assistència) per situar al Barça tercer

Gran victòria blaugrana a San Mamés en el dia de Reis. Els culers han superat amb autoritat a l'Athletic Club (2-3) gràcies als gols de Pedri i Leo Messi (2), que han ofert una magnífica actuació a la Catedral per situar al Barça tercer a la classificació i seguir intractable al 2021.

Inici advers amb reacció immediata

El partit ha començat de manera desfavorable per al Barça: gol d'Iñaki Williams ¡ als tres minuts de joc, després de definir a la perfecció al contraatac. Els culers han reaccionat ràpidament amb un gran llançament de Dest després d'una bona acció entre Messi i Griezmann, que Unai Simón ha desviat a córner. També Dembélé, amb un bon xut creat des de la frontal, ha tornat a obligar a lluir-se al porter local. La insistència ha obtingut ràpidament el premi, i Pedri, després d'una gran assistència de De Jong, ha anotat de cap l'1-1 (minut 14).

El domini barcelonista era absolut, i les ocasions han seguit arribant. Xut d'Alba que refusa Simón, i minuts després, canonada de Dembélé que atura en dos temps el porter basc. Finalment, arribaria el merescut 1-2 culer: brutal combinació entre Messi-Pedri, amb assistència de taló del canari, i gol de l'argentí que defineix a la perfecció (1-2, minut 38). Griezmann ha tingut el tercer just abans el descans, però el marcador ja no s'ha tornat a moure.

Insistència de Messi amb premi

Ja a la segona part, doble ocasió claríssima per al Barça: gol anul·lat a Messi per un fora de joc mil·limètric i brutal canonada de l'argentí que s'estavella a la creueta. A la tercera, la vençuda: gran passada de Griezmann per Messi i el capità culer, amb una gran rematada, anota l'1-3 després de topar amb el travesser (minut 62). L'exhibició de l'argentí seguia, i de nou després d'una magnífica acció de Pedri, la rematada Messi ha topat amb el pal un cop més. Griezmann, després d'una bona assistència d'Alba, també ha tingut el quart, però Unai ha salvat el gol.

Al darrer minut, però, Muniain ha escurçat diferències al marcador (2-3, minut 89), però ja sense opcions per remuntar. Finalment, victòria clara del Barça que ha anotat tres gols, però podria haver marcat uns quants, sent superior durant pràcticament tot el partit i exhibint una magnífica versió ofensiva. Els culers sumen així la segona victòria en el segon partit de l'any i visitaran Granada amb una dinàmica molt positiva.