Osca – Barça: El primer repte de l’any

Osca – Barça: El primer repte de l’any

(21 hores) Els de Koeman estrenen el 2021 a El Alcoraz, en partit de Lliga, amb l’objectiu de començar l’any amb bon peu

Nou any i nou partit! Aquest diumenge, el FC Barcelona visita El Alcoraz per jugar contra l’Osca (21 hores), en el primer partit d’aquest 2021. Sense temps per perdre, després de l’empat contra l’Eibar del passat dimarts i abans de visitar San Mamés per jugar contra l’Athletic Club, el dia de Reis. 

Un partit, el de la jornada 17, que es preveu important per als de Koeman, amb ganes de començar l’any amb bon peu. També per allargar la ratxa que dura des de fa cinc temporades, ja que el Barça no perd el seu primer partit de l’any des de gener del 2015. 

El rival

  • Posició a la Lliga: L’Osca tanca la classificació de Primera, amb 12 punts en 16 partits. Suma 9 empats, 6 derrotes i només 1 victòria, contra l’Alabès.
  • Entrenador: Míchel Sánchez. El tècnic s’ha enfrontat contra el Barça en dues ocasions, totes dues al capdavant del Rayo Vallecano, en partits que van acabar amb triomf blaugrana.
  • Jugadors a seguir: Rafa Mir, amb 3 gols, és el màxim golejador de l’Osca, mentre que Ferreiro i Javi Galán els màxims assistents, amb 2 passades de gol cadascun. Javier Ontiveros ha marcat en els seus últims dos partits com a local a la Lliga, mentre que l’exblaugrana Sandro Ramírez també suma dues dianes, tot i que està lesionat i és dubte. No és l’únic jugador de l’Osca que ha passat pel Barça, perquè a les files de l’equip aragonès hi ha Sergio Gómez, vuit anys al futbol base blaugrana. A banda de Sandro, seran baixa Antonio Valera, Maffeo i Borja García, que ha donat positiu per Covid-19. 

Els precedents

El Barça no ha perdut mai contra l’Osca, ni en els dos partits disputats a la Lliga (1 empat i 1 triomf) ni en els dos enfrontaments de Copa del Rei (2 victòries). El balanç és de 20 gols a favor i només tres en contra.

Messi només ha jugat un cop contra l’Osca i va ser en el partit de Lliga que es va disputar al setembre de 2018. L’argentí va fer dos gols i dues assistències en el triomf culer al Camp Nou per 8-2. 

La convocatòria de Koeman

Per aquest partit, Ronald Koeman ha convocat 22 jugadors. I la principal novetat és Leo Messi, que ha rebut l’alta mèdica. Així doncs, la llista la formen Ter Stegen, Dest, R. Araujo, Sergio, Aleñá, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Lenglet, Pedri, Trincao, Jordi Alba, Matheus, F. De Jong, Junior, Iñaki Peña, O. Mingueza i Konrad.

Es perden el partit per lesió Piqué, Coutinho, S. Roberto i Ansu Fati, mentre que Umtiti té una indisposició gàstrica i tampoc podrà participar-hi. 

"Sabem que qualsevol partit és complicat, perquè hi ha molta competència. L’Osca ha encaixat pocs gols a casa i haurem d’estar bé i preparats", ha dit Koeman en la prèvia.

Perquè començar l’any amb bon peu és el primer objectiu d’aquest 2021.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut