FC Barcelona – Eibar: Un punt de desencert (1-1)

Un gol d’un recuperat Dembélé iguala la diana inicial de Kike García i permet sumar un punt que sap a poc

El FC Barcelona ha tancat el 2020 amb un empat al Camp Nou contra l’Eibar. El punt, insuficient per a les aspiracions culers, ha estat marcat pel desencert culer a totes dues àrees. Ha fallat un penal només començar i una errada individual ha propiciat el gol visitant, igualada més tard per Dembélé, que reapareixia després de la seva lesió. Tot i les ocasions, la victòria s’ha acabat resistint i la remuntada sense Messi s’ha quedat a mig camí.

Braithwaite, sense sort

Tot i l’aturada nadalenca, i uns previsibles primers minuts d’anàlisi mutu, el partit ha arrencat amb notícies. Araújo ha sofert un penal –revisat pel VAR- que Braithwaite ha enviat directament fora. El ‘9’ blaugrana sí ha pogut marcar minuts més tard... però en aquest cas la revisió ha anul·lat el seu gol. D’aquesta manera, el Barça veia com s’escapaven dues bones ocasions per posar-se per davant en el marcador.

L’Eibar, com sempre que s’enfronta al Barça, ha plantejat un partit valent, amb línies avançades i una pressió que començava pràcticament a l’àrea rival. No se sentien còmodes els culers i Koeman ha introduït un canvi a la mitja part: Dembélé per Dest.

Reapareix Dembélé, es lesiona Coutinho

La manca de finor blaugrana ha quedat palesa entre el minut 56 i el 58. En aquest interval Dembélé i De Jong han gaudit de dues claríssimes ocasions per avançar el Barça, però Dmitrovic ha estat pletòric i ha salvat el seu equip... que segons més tard feia el 0-1 mitjançant Kike García després d’una errada d’Araujo. Mala sort també per al central, que estava sent un dels millors del Barça fins al moment.

La reacció blaugrana no s’ha fet esperar. Dembélé, actiu i desequilibrant tot i tornar de lesió, ha empatat el partit després d’una jugada per banda esquerre de Junior. Quedava pràcticament mitja hora de partit i semblava que el Barça podria capgirar el resultat però tant a Pedri com a Trincão –que avui celebrava el seu 21è aniversari- se li han escapat les ocasions per centímetres.

I per tancar l’any, una última notícia fatal: Coutinho s’ha fet mal tot sol i ha hagut de retirar-se lesionat del camp. Que no sigui res... i que el 2021 sigui ben diferent!