La prèvia del Barça-Eibar: El Camp Nou tancarà el 2020

La prèvia del Barça-Eibar: El Camp Nou tancarà el 2020

El conjunt basc mai ha guanyat a l'Estadi, i aquest dimarts 29 de desembre (19.15 hores) s'enfrontarà a un equip culer focalitzat en assolir el triomf per posar setge a les primeres posicions de la taula

Un FC Barcelona - Eibar per concloure el 2020 futbolístic. Aquest dimarts 29 de desembre (19.15 hores), el Camp Nou oferirà el darrer compromís dels de Koeman abans de menjar el raïm.

Encara que aquest duel entre catalans i bascos posi el punt final a l'any, l'horitzó guarda una activitat frenètica de partits. Perquè comença un episodi de sis enfrontaments en tres setmanes. 

El rival 

Entrenador: Mendilibar. El seu balanç contra el FC Barcelona és clarament desfavorable. En 21 partits de Lliga contra els culers, el tècnic de Zaldibar solament s'ha endut el triomf en una ocasió; va ser al curs 2011/12 ocupant la banqueta de l'Osasuna (3-2). Dos empats i 18 derrotes completen el seu historial. Destacar que només comptabilitzant competició regular, Mendilibar té el Barça com l'equip contra qui més vegades ha perdut. 

El golejador: Kike García, amb quatre dianes. Els gols d'aquest davanter de 31 anys estan escudats pels tres del defensa Esteban Burgos. 

Classificació: ocupa la 17a posició, a un punt del descens. Les 15 unitats que reflecteix el seu caseller són gràcies a tres victòries i sis empats. Sis derrotes totalitzen el seu balanç en el torneig domèstic. 

Com arriba?: L'Eibar es planta a l'Estadi després d'encadenar dues derrotes en Lliga. A més, el passat 17 de desembre va disputar la primera ronda de la Copa del Rei. Un partit davant el Racing Rioja que va resoldre per 0-2. 

Amb l'objectiu de preservar uns precedents propicis

  • El Barça ha guanyat el 91.7% dels seus partits en Lliga davant l'Eibar. 12 partits que equivalen a 11 victòries i un empat. 
  • Al Camp Nou, els culers registren sis triomfs en sis matxs contra el conjunt basc. 
  • En Lliga, els barcelonistes no han perdut en els seus últims 16 partits com a locals davant equips bascos: 15 victòries i un empat. La darrera derrota data del 10 de setembre de 2016 contra l'Alabès. 

Uns mateixos colors 

L’Eibar deu els seus colors al FC Barcelona. El 1943, la federació basca va presentar al club un conjunt de samarretes blaugrana i, des de llavors, han vestit de blaugrana. Tal com va reconèixer el mateix Eibar al seu compte de Twitter, a finals dels anys 80 -quan l'equip va assolir el seu ascens a Segona Divisió el 1987- sortia més barat comprar samarretes del Barça i cosir l'escut de l'Eibar enlloc del barcelonista.

La convocatòria de Koeman 

El tècnic blaugrana ha facilitat una llista de 21 futbolistes per aquest matx: Ter Stegen, Dest, R. Araujo, Sergio, Aleñá, Griezmann, Pjanić, Braithwaite, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Coutinho, Lenglet, Pedri, Trincão, Matheus, F. De Jong, Umtiti, Junior, Iñaki Peña i O. Mingueza. Queden fora per lesió Piqué, Sergi Roberto, Ansu Fati i Leo Messi i Jordi Alba per sanció.

Els del tècnic neerlandès saltaran a la gespa del Camp Nou, amb la victòria entre cella i cella per seguir escalant posicions en la taula lliguera. Seria una bona manera de posar d'acabar aquest atípic 2020. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut