El PSG, rival del Barça als vuitens de la Lliga de Campions

El PSG, rival del Barça als vuitens de la Lliga de Campions

Els blaugranes disputaran l’anada al Camp Nou el 16 de febrer i la tornada al Parc des Princes el 10 de març

El Barça ja coneix el rival als vuitens de final de la Lliga de Campions. Serà el PSG.

Aquest és l'equip que ha determinat el sorteig d'aquest dilluns 14 de desembre al migdia a la seu de la UEFA, a Nyon. Els blaugranes disputaran l’anada al Camp Nou el dimarts 16 de febrer del 2021 després d’haver quedat segons de grup. I visitaran el Parc des Princes per a disputar la tornada el dimecres 10 de març del 2021.  

La 'remuntada', el darrer precedent

Com va succeir a la Champions 2016/17 el Barça es tornarà a creuar amb l'elenc parisenc als vuitens de final. I aquella darrera vegada encara impera en l'imaginari col·lectiu. Perquè els homes de Luis Enrique van consumar una remuntada màgica i èpica que va entrar a les memòries històriques del futbol, i en el diccionari francès.

El 8 de març del 2017 el FC Barcelona va aconseguir quelcom gens fàcil. Va capgirar un 4-0 advers del Parc dels Prínceps de París. Amb el Camp Nou com a escenari en el partit de tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, els blaugranes van aconseguir un 6-1 amb l'Estadi ple a vessar i en una nit brillant. I des de llavors la paraula remuntada està en boca de molts francesos. 

Aquest sensacional darrer precedent no és l'únic davant l'elenc gal. Barcelonistes i parisencs s'han creuat altres 9 vegades en el vell continent. La primera vegada va ser la campanya 1994/95, que va concloure amb els PSG com a guanyador de l'eliminatòria de quarts de final de la màxima competició continental. Un resultat final que, de moment, no s'ha repetit més. Perquè el Paris Saint Germain mai més ha estat capaç de sortir victoriós davant els culers. 

El Barça va alçar la recopa 1996/97 davant el PSG (1-0) i va avançar ronda en les Champions 2012/13 (quarts de final) i 2014/14 (quarts de final) quan el seu camí es va creuar amb el dels parisencs. A més, també es van enfrontar en la fase de grups de la competició de les estrelles 2014/15, amb un triomf per a cada conjunt.

Tres exblaugranes al PSG

Neymar, que va abandonar el terreny de joc després de rebre una entrada sobre el seu turmell esquerre en la derrota del PSG davant el Lió (0-1), Rafinha i Icardi, també lesionat, són els tres jugadors de l'actual plantilla parisenca que, en el passat, van defensar els interessos culers. 

L'equip de Tuchel, tercer a la Ligue 1

Amb 28 punts gràcies a nou victòries, un empat i quatre derrotes, l'elenc dirigit pel tècnic alemany ocupa la tercera plaça de la taula de la lliga francesa. A un punt té la primera posició, en poder del Lille i del Lió.

Una de les figures del PSG és Kylian Mbappé, que amb deu dianes en la competició francesa és el màxim artiller de conjunt de Tuchel. No obstant això, no és l'únic perill ofensiu. Perquè està ben escudat per noms de la talla de Neymar, màxim realitzador de l'equip francès a la Champions amb sis gols, o Di María. En el torneig de les estrelles, l'equip de la capital francesa també va acabar primer amb un balanç de quatre victòries i dues derrotes, davant el Manchester United i RB Leipzig.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut