La paraula 'remontada' entra al diccionari francès

La paraula 'remontada' entra al diccionari francès

El conegut diccionari francès Larousse inclourà aquest terme, popularitzat a França després del 6-1 del Barça contra el PSG, i ho farà en la seva edició del 2021

El 8 de març del 2017 el FC Barcelona va aconseguir quelcom gens fàcil. Els de Luis Enrique aconseguien capgirar el 4-0 advers del Parc dels Prínceps de París. Davant tenien el PSG i com a escenari el Camp Nou en el partit de tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. Els blaugranes van aconseguir un 6-1 amb l'Estadi ple a vessar i en una nit brillant guardada en la memòria de tots els culers. I des de llavors la paraula remontada està en boca de molts francesos.

I és que en l’edició del 2021 el conegut diccionari francès inclourà la paraula remontada. Un terme que definirà d’aquesta manera:

1. Esports. Remuntada inesperada en el resultat que permet a l'equip que perd de guanyar un partit de futbol, quan hi havia una diferència important entre els dos rivals; per extensió, victòria inesperada d'un equip o d'un jugador durant una competició, de tota mena.
2. Fam. Retorn a primer pla, victòria espectacular d'un partit o d'un home polític, després d'una derrota electoral, una travessia de desert, etc.»

45 - Sergi Roberto PSG-Optimized.jpg

Una remuntada que quedarà en el record de tot el barcelonisme i recordada com una de les nits més màgiques viscudes al Camp Nou. Però ara també tindrà el seu record en la llengua francesa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut