El Llevant, un rival amb precedents favorables

El Llevant, un rival amb precedents favorables

Repassem algunes curiositats que envolten el partit del proper diumenge a l’Estadi (21.00 hores)

Barça i Llevant es veuran les cares el proper diumenge 13 de desembre a les 21 hores al Camp Nou, en el matx corresponent a la 13a jornada del campionat de Lliga. Un duel ja habitual en els darrers anys, on els culers s’han enfrontat en diverses ocasions als valencians. A continuació, repassem cinc dades relacionades amb aquests dos conjunts:

30 jugadors en comú

Al llarg de la història, una trentena de jugadors han jugat al primer equip tant al Barça com al Llevant. Entre ells destaca la figura de Johan Cruyff, al FC Barcelona del 1973 al 1978, i llevantinista el curs 1980/81. Els darrers jugadors en vestir les dues samarretes blaugranes són Oier Olazábal, Sergio García, Frédéric Dehú i Ángel Cuéllar. A més, actualment Rubén Rochina forma part de la primera plantilla del Llevant, i tot i que no va arribar a debutar amb el primer equip culer, va jugar a les categories inferiors de la Masia.

Messi, endollat contra el Llevant

Leo Messi ha participat en al menys un gol en cadascun dels seus últims nou partits davant el Llevant en la Lliga: un total de 12 gols i 10 assistències. Continuarà la ratxa?

100% de victòries al Camp Nou

Al Camp Nou, el Barça ha disputat un total de 14 partits contra el Llevant a la Lliga, guanyant tots ells. A més, els culers han anotat 48 gols a favor i només han rebut nou en contra. També, el conjunt barcelonista no ha perdut en els seus últims 12 partits a casa davant equips valencians a la Lliga, guanyant 11 d'ells i un empat.

L’última Lliga, contra el Llevant

La darrera Lliga que han guanyat els blaugrana (temporada 2018/19) va ser precisament proclamant-se campions en un partit davant el Llevant al Camp Nou (1-0). Un gol de Leo Messi va donar el triomf als culers per aconseguir un nou títol de Lliga. Curiosament, també al 2005 i al 2011 els culers es van proclamar campions de Lliga contra el Llevant, però en aquests casos, jugant al Ciutat de València. 

mini_VO190429A01825_-_CelebraciLliga-Miguel_pic_2019-04-27barcelona-levante47

La darrera visita, amb victòria culer

El darrer cop que els llevantinistes van visitar el Camp Nou va ser al mes de febrer d’aquest 2020, on els culers van vèncer per 2-1 a l’equip de Paco López. Un doblet d’Ansu Fati (amb dues assistències de Messi), amb dos gols en un minut, van donar el triomf als culers davant el Llevant, que va retallar distàncies al temps afegit amb un gol de Vezo. Aquí tens el resum d'aquell partit:

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut