Barça – Juventus: La primera plaça, en joc

Barça – Juventus: La primera plaça, en joc

(9pm CET) L’equip de Ronald Koeman, que fins ara ha guanyat tots els partits de la fase de grups, té tres punts més que els italians

Partit d’alt nivell el que es disputarà aquest dimarts al Camp Nou. El FC Barcelona rep la visita de la Juventus, en l’última jornada de la fase de grups de la Champions. I l’objectiu és repetir el mateix signe que es va donar en els darrers cinc duels: el de la victòria.

Els de Ronald Koeman volen tancar aquesta fase de grups guanyant els sis partits, fet que no passava des de la temporada 2002/03, amb Louis van Gaal a la banqueta. En cas de victòria, a més, s’assoliria l’altre objectiu: el d’acabar primers. Perquè, tot i que els dos equips ja estan classificats per als vuitens de final, encara no s’ha decidit la primera plaça.

Precedents favorables

Per ser primers, el Barça necessita guanyar o empatar. Fins i tot serviria perdre, sempre i quan el resultat beneficiï l’average blaugrana (0-2 al partit de Torí).

Amb tres punts de marge, doncs, el Barça parteix amb avantatge. A més, els precedents també conviden l’optimisme:

  • El Barça acumula quatre partits sense conèixer la derrota contra els italians, amb 2 victòries i 2 empats. A més, en aquests quatre enfrontaments, els blaugrana han aconseguit mantenir la porteria a zero. Per tant, qualsevol dels anteriors quatre resultats (0-0, 3-0, 0-0, 0-2) serviria per acabar en la primera posició.
  • Ens hem de remuntar fins a l’abril del 2003 (2-1) per veure un triomf de la Juventus al Camp Nou a la Champions.

Un retrobament d’estrelles

Però si aquest partit destaca per alguna cosa és perquè es viurà un retrobament molt especial: el de Leo Messi i Cristiano Ronaldo. Durant molts anys, amb el Barça i el Madrid, els dos jugadors van viure una etapa de rivalitat futbolística. Ara, però, des de la marxa de Cristiano a la Juventus l’estiu del 2018 que no s’havien tornat a trobar.

L’argentí i el portuguès s’han enfrontat fins a cinc vegades a la Champions, tot i que no es trobaven des de les semifinals del maig del 2011, amb classificació blaugrana –i exhibició de Messi al partit del Bernabéu. En el record de l’argentí també hi ha la final de la Champions guanyada el 2009, quan Ronaldo defensava la samarreta del Manchester United. 

Però no serà l’únic retrobament, ja que també viurà una nit especial Arthur. I és que el jugador brasiler tornarà al Camp Nou després del seu fitxatge per la Juventus aquest estiu. També es retrobarà amb els seus excompanys el bosnià Miralem Pjanic, que va fer el camí a la inversa. 

"Sabem que patirem, però estem tranquils"

La Juventus arriba al Camp Nou conscient que ho té difícil, però encara amb possibilitats. El tècnic de l’equip italià, Andrea Pirlo, ha dit que “l’ADN de la Juventus no pot desaparèixer mai” i que “sabem que patirem, però estem tranquils i som conscients dels errors que vam cometre al partit de Torí”.

mini_2020-12-07_RODAPREMSAJUVENTUS_20
Pirlo, durant la roda de premsa prèvia

La ‘Vecchia Signora’ ha viatjat a Barcelona amb les baixes per lesió de Chiellini i Merih Demiral.

La convocatòria de Koeman

Per la seva part, i per afrontar aquest repte, Ronald Koeman ha convocat 23 futbolistes. I la gran novetat és el retorn de Samuel Umtiti, que ha rebut l’alta mèdica després de superar les molèsties al genoll esquerre. Així doncs, la llista la formen Ter Stegen, Dest, R. Araujo, Sergio, Aleñá, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, Riqui Puig, Neto, Coutinho, Lenglet, Pedri, Trincao, Jordi Alba, Matheus, F. De Jong, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, O. Mingueza i Konrad. Queden fora per lesió Piqué, Sergi Roberto, Ansu Fati i Dembélé.

Sigui com sigui, el Camp Nou viurà una nit de gran futbol que espera que s’acabi amb el Barça classificant-se com a primer de grup per 14a vegada consecutiva.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut