Barça - Betis: Golejada per recuperar sensacions (5-2)

Dembélé, Griezmann, Messi (2) i Pedri atorguen la victòria a un gran Barça abans de l’aturada

Penals, expulsions i molts, molts gols. El Camp Nou ha viscut aquest dissabte una jornada de bon futbol en què el FC Barcelona ha recuperat les bones sensacions golejant el Betis per 5-2. Dembélé, Griezmann, Messi (2) i Pedri han estat els golejadors en un partit que el Betis ha acabat amb 10 pel penal-expulsió de Mandi a l’inici de la segona meitat. D’aquesta manera, el Barça afronta l’aturada per seleccions amb un somriure, sumant la primera victòria a la Lliga després de quatre partits sense fer-ho. Jugant així, tot és possible.

Golàs de Dembélé

Una de les notícies del partit se sabia una hora abans del seu inici: Messi arrencava des de la banqueta després d’haver disputat tots els minuts de la temporada. Tot i l’absència de l’argentí el Barça ha començat fort i ha generat molt de perill en els compassos inicials. Griezmann i Ansu Fati han rematat fora per pocs centímetres, abans del primer avís del Betis mitjançant William Carvalho... i posterior resposta de Ter Stegen.

El partit, d’anada i tornada, era dels atractius de veure. Un altre cop Ansu Fati i Griezmann han fregat el gol, que finalment ha sorgit de les botes de Dembélé. El francès ha retallat Àlex Moreno i ha afusellat Bravo amb un cacau brutal des de dins l’àrea. Minuts més tard, el porter exblaugrana s’ha refet aturant un penal a Antoine Griezmann -sofert per Ansu Fati, qui s’ha fet mal en l’acció-, que no ha estat de sort de cara al gol.

Quan el partit semblava abocat a la mitja part ha arribat el gol del Betis. En l’última acció del primer temps, segons abans d’arribar al minut 48, Sanabria ha aparegut al cor de l’àrea per rematar una centrada des de la banda esquerra. Increïble, però cert: 1-1 al descans.

Entra Messi, marca Griezmann

La segona meitat ha arrencat amb una cara nova: la de Lionel Messi. El ’10’ ha entrat per Ansu Fati i ha trigat pocs minuts en resultar decisiu. Una centrada des de la banda esquerra de Jordi Alba l’ha deixat passar Messi -com només saben fer els més grans- perquè Antoine Griezmann, ara sí!, fes el 2-1 a plaer. S’ho mereixia el Barça, que ha tornat a sortir a totes en els primers minuts de la represa.

El Betis es queda amb 10

I després del segon ha arribat ràpidament el tercer. Una acció d’atac culer ha acabat amb un nou míssil de Dembélé, que aquest cop ha tret sota pals Mandi... amb el braç. Després de ser revisat pel VAR, l’àrbitre ha expulsat el central verd-i-blanc i ha decretat penal, transformat per Messi.

No ha abaixat els braços el Betis, que ha retallat distàncies, tot i la inferioritat numèrica, a falta d’un quart d’hora per al final. Loren ha rematat a gol una bona acció del també exblaugrana Àlex Moreno per banda esquerra.

Messi i Pedri tanquen la golejada

Tot i l’intent de reacció visitant, el Barça ha sabut gestionar els minuts finals marcant dues dianes més. La primera, obra de Messi després d’una excel·lent assistència de Sergi Roberto. La segona, obra de Pedri, que ha servit per repetir el 5-2 contra el Betis de la temporada passada.