La prèvia del Barça-Betis: Els tres punts entre cella i cella

La prèvia del Barça-Betis: Els tres punts entre cella i cella

(16.15 hores, Movistar Partidazo) Els blaugranes buscaran capgirar una ratxa perllongada de partits sense conèixer el triomf abans de l'aturada de seleccions del mes de novembre

Guanyar. Aquesta és la paraula sempre present en el cap dels barcelonistes. Una necessitat de triomf que augmenta exponencialment després de dos empats i dues derrotes en els últims quatre partits de Lliga. 

Després d'encarrilar el tres de tres en Champions gràcies a la victòria davant el Dinamo (2-1), els de Koeman buscaran retrobar-se amb el triomf en el torneig regular. El Betis (16.15 hores) serà l'adversari abans de marxar a l'aturada de seleccions d'aquest mes de novembre

El rival

Entrenador: Manuel Pellegrini. El tècnic xilè té un historial advers de visites al Camp Nou; de les nou vegades que ha ocupat la banqueta visitant a l'Estadi en Lliga només s'ha endut el triomf en una ocasió. A més, destacar que en les últimes tres ocasions, defensant els interessos del Màlaga, ha perdut per un resultat idèntic: 4-1. En competició europea, i com a entrenador del Manchester City, tampoc ha sortit victoriós: dues derrotes amb l'equip anglès per 2-1 (2013/14) i 1-0 (2014/15)

El màxim realitzador: L'exblaugrana Crisitan Tello és el futbolista bètic que ha vist més porta en aquestes primeres 8 jornades de Lliga. 4 gols, els dos últims en el darrer partit del conjunt andalús, li fan tenir aquesta condició per davant d'homes com William Carvalho, amb dos, i Mandi, Fekir, que ha marcat en cadascun dels seus dos partits lliguers davant el Barça, però que en aquesta jornada 9 és baixa, Sanabria i Canales, amb un. 

Classificació: després de vuit partits de lliga jugats, l'equip sevillà ocupa la 7a posició amb 12 punts. Unes unitats sumades gràcies a quatre triomfs; el seu caseller el completen quatre derrotes.  

Com arriba?: En la seva darrera cita lliguera va golejar l'Elx per 3-1. Anteriorment, havia caigut derrotat davant Atlètic de Madrid (2-0) i Reial Societat (0-3). 

La convocatòria: El tècnic de Santiago de Xile ha confeccionat una llista amb 22 efectius: Joel Robles, Bravo, Carlos Marín, Emerson, Montoya, Mandi, Bartra, Víctor Ruiz, Álex Moreno, Miranda, Paul Akouokou, Guido Rodríguez, William Carvalho, Canales, Rodri, Aitor Ruibal, Joaquín, Tello, Lainez, Borja Iglesias, Loren i Sanabria. 

Uns precedents de color blaugrana

  • Els culers solament han perdut un dels 18 partits de Lliga davant el Reial Betis; el balanç el totalitzen: 14 victòries i tres empats. El precedent que guarda una derrota blaugrana és el 3-4, vist al Camp Nou, a la temporada 2018/19. 
  • Comptabilitzant tots els partits de competició regular, un total de 108, el balanç és de 66 victòries blaugranes, 21 verd-i-blanques i 21 empats. 
  • Davant l'elenc sevillà, l'Estadi encadena 32 anys presenciant almenys una diana barcelonista. 

Els futbolistes que han lluït la samarreta d'ambdós equips

En concret, un total de 37 futbolistes han vestit els colors blaugrana i els verd-i-blancs. Ara bé, si només comptabilitzem els jugadors que han defensat l'elàstica de Barça i Betis al segle XXI, el llistat es redueix a 17

Alguns dels casos més actuals, i que, de fet, es troben en les actuals plantilles barcelonistes i bètiques, són els de Carles Aleñá, que contra el Dinamo va disputar els primers minuts sota les ordres de Koeman, Miranda, Tello, Kaptoum, Cluadio Bravo o Marc Bartra

La convocatòria de Koeman 

Per al partit contra els sevillans, el tècnic neerlandès compta amb els següents noms: Ter Stegen, Dest, Piqué, Sergio, Aleñá, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Lenglet, Pedri, Trincao, Jordi Alba, S. Roberto, F. De Jong, Ansu Fati, Junior, O. Mingueza, Konrad i Arnau Tenas. Es perden el partit per lesió R. Araujo, Coutinho i Umtiti, mentre que Matheus és baixa per decisió tècnica. 

"Contra el Betis, hem d'estar concentrats i organitzats"

Ronald Koeman

"Necessitem els tres punts", va declarar el tècnic de Zaandam en la roda de premsa prèvia aquest Barça-Betis de la jornada 9. Un partit que precedirà l'aturada per seleccions del mes de novembre, amb diferents culers citats amb els seus respectius combinats nacionals, i on el FC Barcelona aspira a retrobar-se amb l'anhelat triomf en competició domèstica. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut