Una nit per trencar estadístiques

Una nit per trencar estadístiques

El Barça ha assolit la seva primera victòria a Torí i Ronald Koeman ha guanyat a Itàlia per primer cop a la seva carrera

Les coses bones es fan esperar. De vegades, massa i tot. El FC Barcelona ha assolit aquest dimecres la seva primera victòria al camp de la Juventus, un escenari que se li havia resistit fins en sis ocasions prèvies: tres empats (dos 1-1 i un 0-0, sempre a la Champions) i tres derrotes (una a la Copa de Fires, una a la Recopa i una a la Champions).

La victòria per 0-2, amb gols de Dembélé i Messi, suposa també la primera vegada que el Barça marca almenys dos gols a l’estadi de la Juventus. Fins ara, tres cops n’havia marcat un i tres cops més s’havia anat amb el comptador a zero.

Primera victòria de Koeman a Itàlia

Però la victòria a Itàlia trenca més estadístiques desfavorables. En aquest cas, per a Ronald Koeman. I és que el tècnic holandès no havia guanyat mai, ni com a jugador ni com a tècnic, en territori italià. Com a futbolista va jugar-hi un total de set cops, quatre d’ells al Mundial 1990, amb un balanç de tres empats i quatre derrotes. De tots aquests partits, un va ser amb el Barça, precisament la tornada de les semifinals de la Recopa 1990/91.

Com a tècnic la dada era encara més exagerada: tres empats i sis derrotes. Koeman no havia guanyat a Itàlia ni com a entrenador del Vitesse, Ajax, PSV i Everton, ni tampoc com a seleccionador holandès. Ara, després de la seva 17a visita a Itàlia, torna a casa amb un somriure.

Debut de Braithwaite a la Champions

Un altre nom propi de la nit és Martin Braithwaite. El futbolista danès, qui ha disputat els últims instants del partit, s’ha estrenat a la Lliga de Campions, competició que no havia disputat mai fins ara.

També Ousmane Dembélé ha fet història. Amb el seu gol encadena dos gols en dos partits a la Champions, una fita que no havia assolit mai. Si el respecten les lesions, podria ser l’any del francès, que ha estat un dels millors sobre la gespa del Juventus Stadium.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut