Ronald Koeman i Andrea Pirlo: 40 anys ininterromputs de futbol

Ronald Koeman i Andrea Pirlo: 40 anys ininterromputs de futbol

El tècnic del Juventus i el del Barça comparteixen algunes dades i curiositats que repassem abans del partit d’aquest dimarts a terres italianes

Ronald Koeman i Andrea Pirlo es veuran les cares aquest dimecres en el Juventus-Barça, com a tècnics del conjunt italià i blaugrana respectivament. Però la seva trajectòria com a futbolistes també cal destacar-la. Amb la gran curiositat que ambdós han aconseguit 19 títols tenint en compte la seva trajectòria entre clubs i seleccions.

Koeman va debutar com a futbolista professional el 1980 en el FC Groningen i des d’allà va brillar amb la seva qualitat defensiva i olfacte golejador a Holanda –Ajax, PSV Eindhoven i Feyenoord- i al Barça. Posteriorment ha plasmat la seva visió del futbol des de les banquetes com a tècnic. Per la seva part, Andrea Pirlo ja va destacar des de ben petit per la seva qualitat i visió de joc i als quinze anys ja formava part de la plantilla professional del Brescia Calcio. Un caràcter i qualitat que va mostrat majoritàriament a Itàlia, però també als Estats Units a les files del New York City FC.

Precedents com a jugadors i entrenadors

Si ens fixem en els partits que Koeman ha jugat contra el Juventus, vestit amb la samarreta culer, cal remuntar-nos al curs 1990/91. El Barça, amb Koeman, va enfrontar-se a les semifinals de la Recopa contra el conjunt italià. En el partit d’anada els blaugranes es van imposar 3-1 i, tot i que a la tornada el Juventus va guanyar 1-0 els culers van passar de ronda.

El tècnic holandès també s’ha enfrontat al Juventus com a entrenador de l’Ajax, a la fase de grups de la Champions League 2004/05. En els dos partits el conjunt dirigit per Koeman va caure per la mínima (1-0). 

3228_02_12 Koeman

Pel que fa a Andrea Pirlo i els seus precedents com a jugador contra el Barça trobem fins a cinc partits. Els quatre primers a les files del Milan i a la fase de grups de la Champions, amb un balanç d’una victòria, dues derrotes derrotes i un empat. La darrera vegada que Pirlo es va enfrontar al Barça com a jugador era jugador del Juventus i va ser la final de la Champions 2014/15 en la qual el Barça va guanyar 3-1.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut