Barça – Madrid: Sense recompensa al Clàssic (1-3)

Un penal polèmic permet que els de Zidane s’emportin els tres punts de la seva visita al Camp Nou

No ha pogut ser i el FC Barcelona ha caigut derrotat en el Clàssic de la Lliga que s’ha disputat al Camp Nou (1-3). En un partit igualat, Ansu Fati ha neutralitzat el gol inicial de Fede Valverde, però un penal discutit que ha transformat Ramos i una diana de Modric ja a les acaballes han sentenciat l’enfrontament.

La derrota deixa sense premi un Barça que ho ha intentat, però que no ha trobat l’efectivitat necessària davant un Madrid compacte i sòlid.

Dos gols matiners

Amb alternatives i ocasions per als dos equips, el Clàssic ha començat elèctric, amb un gran ritme i una eficàcia altíssima. I és que poques vegades es veuen dos gols en un Clàssic en menys de 10 minuts. El Camp Nou, però, n’ha estat testimoni. Fede Valverde ha obert el marcador en la primera arribada clara de l’enfrontament, després d’una bona jugada d’Asensio i una assistència de Benzema (0-1, min 5). Però poc li ha durat l’alegria als de Zidane perquè Ansu Fati, després d’una bona centrada a l’interior de l’àrea de Jordi Alba –recuperat de la lesió-, ha tornat a posar les taules en el marcador (1-1, min 8).

Un gol, el número 400 del Barça contra el Madrid, que ha representat un nou rècord del jove davanter blaugrana, el menor d’edat amb més dianes marcades en la història de la Lliga igualant Pombo.

Així, les accions de Fede Valverde i Ansu Fati han estat l’avantsala d’una primera part igualada, que s’ha calmat amb el pas dels minuts. El Barça ha gaudit de més arribades, però el Madrid s’ha  mostrat conjuntat. De fet, tots dos equips han pogut avançar-se abans del descans, però Courtois, en un xut de Messi després d’un retall a l’interior de l’àrea (min 23), i Neto, que ha desviat la rematada de Benzema (min 24), ho han evitat.

El Madrid decanta la balança

Després del pas pels vestidors, el Barça ha sortit millor, amb més pressió i més arribades perilloses protagonitzades per Ansu Fati. El davanter ha tingut un parell d’ocasions (min 50), abans de posar una centrada per a l’arribada de Coutinho, però el seu cop de cap al segon pal ha sortit fora per poc (min 53). Però, quan més còmode se sentia el Barça, un penal polèmic a favor del Madrid en una jugada entre Sergio Ramos i Lenglet ha decantat la balança a favor del Madrid. Perquè l’àrbitre, després de mirar la jugada al monitor del VAR, ha xiulat un penal que el mateix Ramos s’ha encarregat de transformar, malgrat que Neto ha endevinat la trajectòria (1-2, min 63).

Un cop dur per al Barça, que no ha baixat els braços. Ho ha seguit intentant i ha continuat amenaçant la porteria de Courtois. Koeman ho ha provat fent entrar Griezmann, Dembélé, Trincao i Braithwaite, però ha estat el Madrid qui ha acabat per tancar el partit amb el Barça abocat a l’atac. Neto n’ha salvat tres, dues a Kroos i una a Ramos, però res no ha pogut fer davant el definitiu gol de Modric (1-3, min 90). Així, el Barça s’ha acabat quedant sense recompensa al Clàssic.