Els 9 gols que han marcat el pas de Suárez pel Barça

Els 9 gols que han marcat el pas de Suárez pel Barça

En els sis cursos de blaugrana, el davanter charrúa ha marcat fins a 198 dianes però, com el seu dorsal, en destaquem nou

Nou. Aquest és el dorsal associat a Luis Suárez en les seves sis campanyes al FC Barcelona. Temps suficient per veure al davanter centre de Salto en el tercer esglaó de màxims anotadors de les memòries blaugranes. Tot i cada un dels 198 gols amb la samarreta culer seran recordats. Però, a continuació, en ressaltem nou.

L’inici anotador

Al sisè partit com a barcelonista, Suárez va posar en marxa el seu compte golejador. Era el 25 novembre del 2014 d’una nit d’estrelles. En el minut 27, les càmeres, ràpidament, es van centrar en el 9 del Barça; d’esquena a porteria. Un toc amb l’esperó, que es convertí en una sotana, li resultà suficient per fixar la mirada entre els tres pals. El següent pas va ser la definició: una rosca amb l’interior del peu dret per batre el porter de l’APOEL.

Uns moviments sincronitzats que van obrir el catàleg d’exhibicions del charrúa a l’hora de perforar xarxes. Aquell primer curs en realitzaria 25. Tres, i segur que alguna altra més, entrarien a formar part de l’imaginari barcelonista.

La primera xilena d’èxit

Una execució a l’abast dels escollits. El 15 de febrer de 2015, el Camp Nou va presenciar el primer vol del voraç atacant. El Llevant, però, no seria l’únic equip delectat. Perquè contra el Sevilla, en dos partits diferents, el 5/04/2017 i el 6/10/2019, firmaria, de nou, una xilena al fons de la xarxa. Una repetició agradable a ulls de l’espectador.

Luis Suarez xilena

L’origen golejador en els Clàssics

22 de març de 2015. Camp Nou. A les 22:15 h, el 9 blaugrana va avançar-se a Pepe i Sergio Ramos i va cridar el seu primer gol com a culer contra el Madrid. Tot just era el seu segon Clàssic. El primer també havia estat especial; perquè, el 25 d’octubre del 2014, havia debutat com a blaugrana al Bernabéu.

Sens dubte, des de l’inici, el nom de l’uruguaià entraria, en majúscules, en la història d’un duel sempre apassionat. Luis Suárez seria enaltit per la parròquia barcelonista i maleït pel públic blanc. El seu balanç en els Clàssics s’ha aturat en 11 dianes en 16 partits.

EL PENAL DE LUIS SUÁREZ A L'ESTIL PANENKA - MIGUEL RUIZ

L’estrena en una final de Champions

El dissabte 6 de juny del 2015, ‘El Pistolero’ va tancar el seu primer curs al Barça amb un moment estel·lar. Una diana a la final de la Champions. Davant el Juventus, va caçar un refús de Buffon a l’interior de l’àrea per desfer l’empat i situar l’1-2 a l’Estadi Olímpic de Berlín. 

El seu nom, la seva fortuna i la seva obstinació de cara a porteria el van convertir en un dels principals artífexs de la consecució del Triplet 2014/15. Un any inaugural d’ensomni, que el feia entrar en el santuari culer.

La diana que tanca el títol de Lliga i la Bota d’Or 2015/16

Un segon curs indeleble que bé es podria resumir en un partit. El 14 de maig de 2016 a Los Cármenes, Luis Suárez va materialitzar un hat-trick ple de confeti. Perquè els 40 gols lliguers d’aquell curs 2015/16 van anar associats a la Bota d’Or i al títol de Lliga; la segona consecutiva de l’uruguaià com a barcelonista.

Un cop de cap esperançador

Segurament no serà el gol més vistós. Però el 8 de març de 2017, en una jugada de murri, de saber estar al lloc correcte, el 9 es va afanyar a iniciar una remuntada màgica. Era el minut 3 del Barça-PSG dels vuitens de final de la Champions 2016/17 i el ‘salteño’ deixava la seva empremta en una nit que esdevindria memorable.

Una diana centenària en Lliga

Ni Eto'o, ni Kubala, ni Messi, ni César. El 21 de gener del 2018, el ‘celeste’ va ocupar el tron de jugador del Barça més ràpid en anotar 100 gols a la Lliga. Solament va necessitar 114 partits. Amb pòquers com els assolits davant l’Sporting de Gijón i el Deportivo de la Corunya, en el curs 2016/17, no era d’estranyar el seu ritme realitzador.

Un toc d’esperó hipnòtic

“Ha estat el millor gol de la meva carrera”, va exterioritzar Luis Suárez el 7 de desembre del 2019 després de marcar el seu gol número 188 amb l’elàstica barcelonista. Aquella nit freda, el de Salto va acalorar el Camp Nou. La diana que suposava el 4-1 contra el Mallorca va ser un autèntic golàs d’esperó i amb poc angle respecte a la porteria. 

Un gol de bronze

Messi, César i... Suárez. El 8 de juliol del 2020 davant l’Espanyol, el davanter centre d’Uruguai va arribar als 195 gols marcats amb el FC Barcelona. Una xifra per enaltir. Perquè el charrúa s’apoderà de la tercera plaça de màxims artillers de les memòries blaugranes.

Durant els seus sis anys com a culer, entre les seves moltíssimes consecucions, Luis Alberto Suárez s’haurà besat els tres dits en 198 ocasions: 147 a la Lliga, 25 a la Champions, 19 a la Copa del Rei, cinc al Mundial de Clubs, un a la Supercopa d’Espanya i un a la Supercopa d’Europa. Uns números que aquest setembre s’han aturat. Però uns gols que, més d’una vegada, han commogut el barcelonisme.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut