FC Barcelona – Nàstic de Tarragona: Una estrena il·lusionant (3-1)

Dembélé, Griezmann i Coutinho són els golejadors del Barça en l'estrena de Koeman a la banqueta blaugrana

Victòria i bones sensacions en el primer partit de pretemporada del Barça 2020/21. El conjunt de Ronald Koeman s’ha imposat per 3-1 al Nàstic de Tarragona gràcies a les dianes de Dembélé, Griezmann (p) i Coutinho (p). El duel, disputat a l’Estadi Johan Cruyff, ha servit per veure els primers minuts de moltes cares noves i per retrobar-nos amb jugadors de la talla de Dembélé o Coutinho, que han brillat amb llum pròpia.

Dembélé, primer golejador

Quatre minuts ha necessitat el Barça de Koeman en fer el seu primer gol a la pretemporada. El francès s’ha vist afavorit per un refús dins l’àrea i ha definit amb qualitat davant el porter rival. Eren els primers minuts de Dembélé des que va ser intervingut de la seva ruptura al tendó proximal del bíceps femoral de la cuixa dreta el passat mes de febrer. El francès no marcava des de feia 342 dies.

Minuts més tard, un altre futbolista francès posaria el 2-0 en el marcador. Ho faria des del punt de penal Antoine Griezmann, que no ha perdonat després d’una pena màxima forçada per Gerard Piqué en un llançament de córner. Bonilla, des de la frontal, retallaria distàncies per als tarragonesos en el minut 30.

El Barça, que formava amb un 4-2-3-1, ha disputat el primer temps amb aquest onze, que incloïa el debut de Pedri, de només 17 anys: Neto, S. Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba, Sergio, Aleñá, Pedri, Griezmann, Dembélé i Messi.

Onze canvis a la mitja part

Koeman ha repartit els minuts en el seu primer partit a la banqueta blaugrana. Així, a la segona meitat el Barça ha format amb: Iñaki Peña, Semedo, Araujo, Cuenca, Junior, De Jong, Riqui Puig, Coutinho, Konrad, Trincao i Braithwaite. Era un onze completament diferent, atorgant 45 minuts de joc a un total de 22 jugadors.

Com al primer temps, el Barça ràpidament ha vist porta. Aquest cop ho ha fet mitjançant Coutinho, també des del punt de penal, després d’unes mans del Nàstic en una profunda internada de Semedo per banda dreta. Coutinho, que tornava al Barça després d’un any cedit a un Bayern que ha guanyat el triplet, ha estat una de les notes més positives de la segona meitat, juntament amb Trincao, qui ha deixat diversos detalls de gran qualitat prop de la frontal.

De fet, una gran assistència del portuguès hauria pogut suposar el quart gol, obra del debutant Konrad –un de molts-, si la jugada no hagués estat anul·lada. Malgrat tot, el Barça ha resolt la primera prova amb bones sensacions. El següent examen serà contra el Girona el proper dimecres 16, a les 19 hores, en un duel que també podrà seguir-se arreu del món a través de Barça TV+.