Schreuder i Larsson s'incorporen a l'staff tècnic de Koeman

Schreuder i Larsson s'incorporen a l'staff tècnic de Koeman

L’exdavanter culer Henrik Larsson torna a Can Barça 13 anys després, ara com a membre de l’staff de Ronald Koeman

El FC Barcelona ha arribat a un acord amb Alfred Schreuder i Henrik Larsson per a la seva incorporació a l’staff tècnic de Ronald Koeman. Ambdós han signat fins al 30 de juny del 2022.

Alfred Schreuder, nascut a Barneveld (Països Baixos) el 2 de novembre de 1972, és un expert en jugades d’estratègia i té una gran experiència tant als Països Baixos com a Alemanya. Schreuder ha format part de l’staff del Hoffenheim, amb el qual va aconseguir classificar-se per a la Champions, i també a l’Ajax 2018/19, on va coincidir amb De Jong i va meravellar Europa arribant a les semifinals de la Lliga de Campions.

Per la seva part, Koeman i Larsson van coincidir durant la seva etapa com a futbolistes, quan tots dos van jugar al Feyenoord durant els cursos 1995 i 1997. Ara, 23 anys després, es retrobaran al Camp Nou, on tots dos van tocar la glòria com a futbolistes. Com a tècnic, Larsson ha entrenat a Suècia, al seu país natal, al Falkenberg i Helsingborg.

El retorn de Larsson al Camp Nou

Henrik Larsson, nascut el 20 de setembre del 1971 a Helsingborg (Suècia), va ser un davanter amb gran olfacte golejador, capacitat de desmarcatge i intel·ligència en els seus moviments i forma de manejar la pilota. El suec va arribar al Barça l’any 2004 procedent del Celtic Glasgow. Durant les dues temporades que va lluir la samarreta blaugrana va donar un gran rendiment, jugant 62 partits i marcant 22 gols. Amb el FC Barcelona va conquerir una Champions, dues Lligues i una Supercopa d’Espanya.

Després de 7 temporades al Celtic de Glasgow, Henrik Larsson va aterrar a un Barça amb ganes de títols. Des de la Lliga del centenari, l’any 1999, que el club no aconseguia aixecar un trofeu en futbol. Tot just s’iniciava la segona temporada amb Frank Rijkaard a la banqueta i aquell any, juntament amb Larsson, van arribar dos grans reforços per la línia atacant com Samuel Eto’o i Ludovic Giuly. Aquella temporada el Barça guanyaria la Lliga. 

La campanya 2005-2006 serà una de les més recordades de la història. Els blaugranes es van proclamar campions de la Champions League a París, amb un paper clau de Larsson entrant en aquella final al minut 61, substituint Van Bommel. Dues setmanes abans, l’equip també va poder cantar victòria a la Lliga al camp del Celta. Una temporada rodona per dir adéu al Barça. L’any següent Larsson va fitxar pel Manchester United. Finalment, tornaria al seu país, a Suècia, on va jugar al Helsingborg, al Raa IF i, per acabar la seva carrera, al Högaborgs BK, el club on va iniciar-se com a futbolista professional. A més, va disputar un total de 104 partits amb la selecció sueca, on va anotar 37 gols.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut