FC Barcelona - Bayern: Dolorós adéu a Europa (2-8)

El conjunt blaugrana cau sense excuses als quarts de final de la Champions contra un Bayern molt superior

El FC Barcelona diu adéu a Europa. Un Bayern molt superior s’ha imposat per 2-8 a l’Estádio da Luz en un duel que s’ha trencat a la mitja hora de partit, quan el resultat era ja d’1-4. La desfeta, de les més doloroses de la història del Club, posa punt i final a la temporada culer, la primera sense títols des del curs 2013/14. Tocarà reflexionar després d'una nit negra a Lisboa.

Intercanvi inicial de cops

El duel entre els dos campions d’Europa ha arrencat elèctric. Thomas Müller ha rematat a gol la primera arribada muniquesa en el minut 3 de partit. Poc després, el Barça ha empatat mitjançant un gol en pròpia d’Alaba després d’una bona acció de Jordi Alba des de la banda esquerra. Era el minut 7 i ja s’havien vist dos gols.

El partit hauria pogut canviar de rumb si Suárez o Messi, que ha estavellat la pilota al pal, haguessin fet el 2-1 abans del quart d’hora.

1-4 a la mitja part

El Bayern, en canvi, sí ha aprofitat les seves ocasions. Superior físicament, ha marcat de forma gairebé consecutiva en els minuts 21, 27 i 31 mitjançant Perisic, Gnabry i novament Müller. Res podia fer Ter Stegen, que fins i tot n’ha evitat algun més amb alguna aturada miraculosa. Patien com mai els futbolistes de blaugrana, sobrepassats a la gespa per un Bayern vertical, intens, combinatiu i letal en els metres decisius.

Suárez retalla diferències

La mitja part ha servit al Barça per agafar oxigen. Calia afrontar el segon temps ometent el resultat i així ha estat durant una bona estona de la represa, ja amb Griezmann sobre la gespa. El Barça ha aconseguit retallar distàncies amb una bona acció de Luis Suárez, prèviament ben assistit per Jordi Alba. Era el 2-4 i, tot i que les sensacions no eren les millors, semblava que encara tot era possible.

Final dolorosíssim

Les il·lusions culers, però, han arribat al seu punt i final amb tres noves dianes del Bayern en un tram final més que dolorós. Lewandowski de cap i dos gols de Coutinho, que no ha volgut celebrar-los, han liquidat un Barça que ha tocat fons patint la seva derrota més àmplia a la història de la Champions en el darrer partit de la temporada.