3 | Els jugadors que han estat a Barça i Nàpols

3 | Els jugadors que han estat a Barça i Nàpols

Maradona, Laurent Blanc i Pepe Reina són els tres únics futbolistes que han jugat a tots dos equips al llarg de la història

Falten només tres dies per al Barça-Nàpols. Casualment, tres són els jugadors que han estat a tots dos equips: Diego Armando Maradona, Laurent Blanc i Pepe Reina. El proper dissabte 8 d'agost, culers i napolitans es veuran les cares al Camp Nou en el partit de tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, en busca d'una plaça que dona accés a la fase final a Lisboa. 

Aquests tres jugadors esmentats, són els únics que han estat tant al Barça com al Nàpols, i de fet, Maradona és el l'únic dels tres que va passar directament d'un equip a l'altre. L'històric mitjapunta argentí va jugar al FC Barcelona del 1982 al 1984, fins que aquell estiu va fitxar pel Nàpols, i va formar part del conjunt italià fins al 1991. Maradona està considerat com un dels millors jugadors de la història, i va aconseguir guanyar títols tant com a culer com amb el Nàpols.

En la seva etapa com a barcelonista va celebrar una Copa del Rei, una Copa de la Lliga i una Supercopa d'Espanya. Van ser dues temporades marcades per diversos problemes amb lesions, però tot i així va deixar gols històrics a les retines culers, com l'eslàlom al Bernabéu davant el Rei Madrid o una brutal vaselina contra l'Estrella Roja a la Recopa d'Europa. A l'estiu del 1984, dos anys després de la seva arribada, va marxar cap a la vora del Vesubi on es convertiria en llegenda. Encara a dia d'avui la ciutat napolitana està bolcada amb Maradona, qui és un símbol de Nàpols. Durant les set temporades que va estar a San Paolo, va marcar 115 gols i va guanyar dues Lligues (1986/87 i 1989/90), una Copa d’Itàlia (1986/87), una Supercopa d’Itàlia (1990) i una Copa de la UEFA (1988-89).

Pel que fa Laurent Blanc, el central francès va jugar al Nàpols el curs 1991-92, just després de la marxa de Maradona, i posteriorment va formar part del primer equip blaugrana la temporada 1996-97. Aquella campanya a Can Barça guanyaria tant la Copa del Rei com la Supercopa d'Espanya. En quant a Pepe Reina, el porter va jugar al Barça del 2000 al 2002, i després de passar per equips com Vila-real, Liverpool o Bayern de Munich, va estar al Nàpols en dues etapes: el curs 2013-14 i del 2015-18, on va guanyar la Coppa Itàlia. Actualment, després d'un any i mig al Milan, ha estat defensant la porteria de l'Aston Villa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut