El rècord assistent de Riqui Puig

En el triomf davant l’Alabès, el migcampista culer va superar un rècord de precocitat que no es veia des del 2011

La golejada contra l’Alabès (0-5) va deixar diverses bones notícies per al conjunt blaugrana: Messi va certificar el seu 7è Pitxitxi amb 25 gols, Semedo va marcar el seu primer gol de la temporada -en total fins a 18 culers diferents han marcat a la Lliga 19/20- i Suárez i Ansu també van veure porteria. Però en l’apartat assistent, Messi va oferir la seva 21a assistència a la Lliga (nou rècord) i Riqui Puig va assistir tant a Messi com a Semedo i va trencar un nou rècord.

El jove migcampista culer es va convertir en el jugador més jove (20 anys i 341 dies) en donar dues assistències de gol a la Lliga amb el Barça des del 2011, quan Thiago Alcántara (20 anys i 140 dies) va oferir també dues assistències de gol davant el Vila-real.

En aquest cas, Thiago va assistir a Alexis Sánchez i Leo Messi en el triomf per 5-0 al Camp Nou davant el conjunt ‘groguet’, mentre que Riqui Puig, va assistir també a Leo Messi i després a Semedo en la victòria per 0-5 a Mendizorrotza. És a dir, des de feia gairebé 9 anys, ningú jugador tan jove aconseguia fer un doblet d’assistències a la Lliga com a culer.

I és que Riqui Puig, que va disputar els 90 minuts, va completar un gran partit, generant diverses ocasions de gol amb assistències i a punt de marcar el seu primer gol amb el primer equip amb una brutal canonada des de fora l’àrea que va estavellar-se al travesser. Amb aquest, ja són 11 els partits que ha disputat Riqui a la Lliga, cinc d’ells com a titular. Un jugador que partit rere partit continua creixent i sumant minuts amb el primer equip.