FC Barcelona – Osasuna: La Lliga s’escapa (1-2)

El Barça diu adeu a qualsevol opció de guanyar el títol, després de caure a casa contra l'Osasuna

La Lliga 2019-20 ja és història. El FC Barcelona ha dit adeu a qualsevol opció d’aixecar el títol de la regularitat per tercera temporada consecutiva -hauria estat la 9a Lliga de les últimes 12 disputades- després de caure contra l’Osasuna al Camp Nou. Encara que hagués guanyat el duel, el Reial Madrid hauria assegurat matemàticament el títol gràcies a la seva victòria contra el Vila-real (2-1).

La nit s’ha començat a tòrcer des del principi. Un gol de l’exblaugrana Arnáiz en el minut 16 ha avançat el conjunt visitant en un primer temps en què el Barça ha generat poc perill. Un xut de falta al travesser de Messi ha estat la millor oportunitat d’un equip que ha millorat a la represa.

Messi: golàs de falta

Més intens que al primer temps, els homes de Quique Setién no han tardat a igualar el marcador, ara sí, mitjançant un llançament perfecte de falta de Leo Messi. L’argentí, enfadat amb la situació de l’equip, ha clavat un gran gol després d’haver-ne estat molt a prop en tres faltes similars prèvies.

Torna De Jong

Faltava mitja hora de partit, l’Osasuna es quedava amb 10 homes per l’expulsió d’Enric Gallego -per un cop de colze sobre Lenglet- i De Jong tornava a tenir minuts un mes després. Tot semblava indicar que el Barça podria acabar remuntant el partit. Però les coses no han funcionat i l’Osasuna ha acabat imposant-se per 1-2 gràcies a un gol al temps afegit de Roberto Torres. Lliga sentenciada i temps per reflexionar abans del proper repte: la Champions.