Les cinc dades del FC Barcelona - Espanyol

Les cinc dades del FC Barcelona - Espanyol

Consulta les estadístiques més destacades del derbi barceloní, que sumarà una nova edició en la jornada 35 de l'actual Lliga

No és un partit qualsevol. El FC Barcelona rep la visita de l’Espanyol al Camp Nou (dimecres, 22 hores). A continuació, assenyalem cinc dades d’aquest derbi barceloní corresponent a la jornada 35 de LaLiga.

49: Els punts que separen els blaugranes dels blanc-i-blaus

73 punts vs. 24 punts. Abans d’aquest matx de Lliga al Camp Nou, el Barça avantatja l’Espanyol en 49 unitats. Però no és la distància més folgada de la història del derbi barceloní, és la segona. En el curs 2012/13 trobem la primera; quan els culers van arribar al sempre emocionant duel de la Ciutat Comtal 50 punts per sobre. En aquella darrera jornada lliguera, ja amb un Barça campió de rècord, els de Tito Vilanova es van imposar per 0-2.

Estrany és el precedent que no hagi vist una victòria blaugrana amb diferències dilatades en la classificació. Un auspici de triomf que es va trencar la campanya 2008/09. Els blanc-i-blaus, que es trobaven a 42 punts dels blaugranes, es van apoderar dels tres punts al Camp Nou: 1-2. Precisament, la darrera vegada que l’Espanyol va sotsobrar el Barça a l’Estadi.

21: Els derbis lliguers seguits sense perdre

El llunyà 1-2 del Camp Nou que es va veure el 21 de febrer de 2009 també coincideix amb la darrera derrota blaugrana en un derbi de la lliga. De llavors ençà, l'historial reflecteix 16 victòries culers i cinc empats, l'últim en el matx de la primera volta de l'actual competició regular (2-2).


25: Les dianes de Messi

Està clar que al 10, tot i ressaltar com a assistent aquesta campanya, li agrada anotar. I l’Espanyol és una de les seves víctimes preferides. Concretament, la cinquena amb 25 dianes. En aquestes festivitats de l’argentí sobresurten tres hat-tricks. Una estadística que solament ha repetit contra tres altres conjunts de Primera Divisió: Osasuna, València i Depor.  

FC Barcelona - RCD Espanyol

6: Els gols de Piqué

L’Espanyol es troba en la primera posició de la llista anotadora del central català. És el rival preferit del 3 de cara a porteria. A més, en cinc de les sis ocasions que Gerard Piqué ha marcat davant els blanc-i-blaus, el Barça s’ha endut el triomf.

1: El partit de Rufete amb el primer equip blaugrana

En el passat, l’actual entrenador de l’Espanyol va lluir l’elàstica culer. Després de passar per les diferents categories inferiors del FC Barcelona, Rufete va debutar amb el primer equip en l'última jornada de Lliga 1995/96. L’any següent, i a tall d’anècdota, l’aleshores migcampista culer va coincidir en la plantilla del Barça B amb l’actual entrenador del filial blaugrana, Garcia Pimienta.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut