El Barça fitxa Miralem Pjanić

El Barça fitxa Miralem Pjanić

El jugador signarà contracte amb el Club per a les pròximes quatre temporades, fins al final de la temporada 2023/24, amb una clàusula de rescissió de 400 milions

El FC Barcelona i la Juventus FC han arribat a un acord per al traspàs del jugador Miralem Pjanić. El cost de l’operació serà de 60 milions d’euros més 5 en variables.

El jugador signarà contracte amb el Club per a les pròximes quatre temporades, fins al final de la temporada 2023/24, amb una clàusula de rescissió de 400 milions.

El jugador romandrà a la Juventus fins que finalitzin les competicions oficials de la temporada 2019/20.

Nascut el 2 d’abril del 1990 a Tuzla (Bòsnia i Hercegovina), Miralem Pjanić és un migcampista total. Després d’haver-se consolidat com un dels jugadors referència de la Juventus, arriba a Barcelona per demostrar la seva qualitat al centre del camp. Va iniciar la seva trajectòria com a professional al Metz francès on va debutar el 2007.

Tot i descendir de categoria, el bosnià va signar una molt bona temporada que li va permetre recalar a les files de l’Olympique de Lió. És aquí on Pjanić va començar a fer-se un nom en el panorama futbolístic internacional. De fet, va ser una de les pedres angulars de l’equip que va fer història arribant a les semifinals de la Champions League per primer cop la temporada 2009/10.

mini_2015-11-24 BARCELONA-ROMA 05
Pjanic (a la Roma) i Messi en un partit del curs 2015/16

Després de tres temporades al conjunt francès, 115 partits i 16 gols, Pjanić va posar rumb a la capital italiana per jugar amb la Roma l’any 2011. Amb el conjunt giallorossi va aconseguir les seves millors estadístiques a nivell individual. Durant cinc temporades va disputar prop de 200 partits, va anotar 30 gols i va servir més de 40 assistències. Els títols, però, no van arribar fins a l’any 2016, quan es va convertir en nou jugador de la Juventus. Com a futbolista bianconeri ha demostrat una gran maduresa, convertint-se en un jugador indiscutible d’un dels millors equips del món. Amb la Vecchia Signora ha conquistat tres Lligues, dues Copes d’Itàlia i una Supercopa d’Itàlia.

Tot i jugar a les categories inferiors de la selecció de Luxemburg, Pjanić ha acabat desenvolupant la seva carrera futbolística amb la selecció bosniana, on s’ha convertit en un heroi nacional. El migcampista és el tercer jugador de la història que més partits ha disputat (92) i el sisè màxim golejador històric (15). Pjanić només ha arribat a la fase de grups del Mundial de Brasil 2014, però tindrà la possibilitat de disputar la seva primera Eurocopa si aconsegueix superar el play-off previ.

mini_JuventusPaco_pic__aaa4042
Pjanic i Iniesta en un Barça-Juve al curs 2016/17

Un migcampista total

Ha jugat en pràcticament totes les posiciones del centre del camp. Des de ser el mitjapunta del Metz, passant per ser un dels interiors de l’Olympique de Lió i de la Roma fins a consolidar-se com a pivot a la Juventus. La seva bona arribada des de segona línia i el seu excel·lent colpeig a pilota aturada li han permès anotar una setantena de gols. La seva qualitat amb l’esfèric als peus, la seva visió de joc i la seva maduresa futbolística fan de Pjanić un dels millors migcampistes del futbol actual.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut