Les 10 xifres del Mallorca-Barça

Repassem les curiositats que ens ha deixat el triomf dels blaugrana per 0-4 a terres balears

En la represa de la competició domèstica, el Barça ha tornat a sumar els tres punts. Els gols de Vidal, Braithwaite, Jordi Alba i Messi han permès als blaugrana vèncer per 0-4 el Mallorca. A continuació, repassem les dades més destacades del partit.

64

Els segons que ha trigat el Barça a obrir la llauna. Arturo Vidal ha rematat de primeres una centrada des de l’esquerra de Jordi Alba i ha situat el 0-1 a Son Moix. És el gol més ràpid del Barça, des del 23 de gener del 2016, quan Munir va marcar contra el Màlaga als 63 segons de partit.

1

Les titularitats de Ronald Araujo amb el primer equip. El central uruguaià ha acompanyat Gerard Piqué a l’eix central de la defensa i ha debutat com a titular. El jugador del filial ja va gaudir d’uns minuts contra el Sevilla (4-0) al Camp Nou el 6 d’octubre passat.

7

Els gols d’Arturo Vidal aquesta temporada. El migcampista xilè ha superat el seu registre golejador de la temporada passada, en què va veure porta en sis ocasions. Amb 10 partits de Lliga encara per disputar i la Champions per resoldre, és la temporada més golejadora de Vidal des de la 2016-17, quan era jugador del Bayern de Munic i també va anotar set gols.

165

Els minuts que ha necessitat Braithwaite per estrenar-se com a golejador blaugrana. En el seu quart partit amb la samarreta blaugrana, el davanter s’ha estrenat com a golejador. Sumat als sis gols que va aconseguir com a jugador del Leganés, Braithwaite ja ha marcat set gols aquesta temporada a la Lliga. D’aquesta manera, s’ha convertit en el tercer danès que ha vist porta amb el Barça, juntament amb Michael Laudrup i Allan Simonsen.

16

Els golejadors diferents del Barça durant aquesta temporada. Amb el gol de Braithwaite, s’afegeix un nou golejador blaugrana a la llista. En total, ja en són 16: Messi (25), Suárez i Griezmann (14), Vidal (7), Ansu Fati (5), Arthur (4), Lenglet (3), Busquets, Jordi Alba, De Jong i Carles Pérez (2), Piqué, Dembélé, Braithwaite, Sergi Roberto i Junior Firpo (1).

156

Els dies que han passat des de l'últim partit de Suárez. El davanter uruguaià ha tornat a sentir-se jugador després de tornar a trepitjar un terreny de joc. L’última vegada que ho va fer va ser a la semifinal de la Supercopa d’Espanya contra l’Atlètic de Madrid el 9 de gener. Durant aquests més de cinc mesos, Suárez ha estat recuperant-se d’una operació al menisc extern del genoll dret.

300

Els partits de Rakitic com a blaugrana. El migcampista croat ha arribat a aquesta xifra rodona contra el Mallorca. Al llarg de les seves sis temporades al Club, els 300 partits es reparteixen de la manera següent: 191 a la Lliga, 59 a la Champions League, 39 a la Copa del Rei, vuit a la Supercopa d’Espanya, dos al Mundial de Clubs i un a la Supercopa d’Europa.

5

Els canvis que ha fet Quique Setién. Una de les novetats de la represa del futbol és la possibilitat de fer fins a cinc canvis. D’aquesta manera, l’entrenador del Barça ho ha aprofitat i ha fet entrar cinc jugadors: Rakitic, Suárez, SemedoArthur Junior Firpo.

20

Els gols de Messi a la Lliga. L'argentí es referma com a Pitxitxi de la competició amb 20 dianes i un total de 25 gols en totes les competicions. A més, tot i l'aturada de la competició, Messi continua demostrant el seu espectacular estat de forma: ha participat directament en 15 dels darrers 18 gols del Barça (set gols i vuit assistències).

15

Les jornades del Barça com a líder. Amb la victòria contra el Mallorca, els de Quique Setién sumen 61 punts i ja acumulen 15 jornades al capdavant de la classificació de les 28 que s’han disputat.