Boda reial i debut de Coquito

Boda reial i debut de Coquito

El FC Barcelona va ser convidat a Montecarlo coincidint amb la boda del príncep Rainier de Mònaco amb l'actriu Grace Kelly

El 19 d’abril del 1956, el príncep Rainier de Mònaco va contraure matrimoni amb l’actriu nord-americana Grace Kelly. El FC Barcelona va ser convidat a Montecarlo per jugar un partit amistós que formava part de l'inacabable programa d'actes d'aquella espectacular boda. Al petit principat s'hi aplegaren una bona colla dels famosos de l'època, com el magnat grec Aristòtil Onassis o figures de Hollywood del nivell d'Ava Gardner, David Niven o Gloria Swanson. El regal del FC Barcelona per a Grace Kelly va consistir en una elegant mantellina negra. El detall era de tal categoria que, quan Grace va morir el 1982 en un accident de trànsit, la seva filla Carolina va assistir als funerals amb la mantellina del Barça sobre les seves espatlles.

Aquest tastet de premsa rosa serveix també per destacar que aquella data va ser la del debut amb la samarreta blaugrana de l’extraordinari davanter paraguaià Eulogio Martínez, un dels grans golejadors de la història del Barça, amb 177 gols en 257 partits durant els anys 1956-1962. Autor del primer gol marcat al Camp Nou, el 24 de setembre del 1957, se’l coneixia com l’Obrellaunes, i els seus companys li deien Coquito. Eulogio va ser en el seu temps un dels jugadors més estimats pels seguidors barcelonistes, que reconeixien el seu joc de fantasia i la seva capacitat de sacrifici dins del camp.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut