Son Moix: un estadi amb bon record blaugrana

Son Moix: un estadi amb bon record blaugrana

El Barça visitarà aquest dissabte un camp molt especial en què el conjunt blaugrana ha pogut protagonitzar grans moments que ja són història del Club

Retorn blaugrana a Son Moix. El Barça disputarà aquest dissabte el partit corresponent a la 28a jornada de Lliga (22.00 h./Movistar LaLiga). Ho farà contra el RCD Mallorca i en un escenari especial, un estadi de Son Moix que ha estat l’epicentre de grans tardes esportives i de grans registres que ja són part dels llibres d’història del FC Barcelona. Els blaugranes tornaran a l’estadi balear després de més de set anys de la seva última visita, un darrer precedent en què, sense anar més lluny, Leo Messi, amb un doblet, va superar els registres golejadors de Pelé en un any natural (75) en el triomf blaugrana per 2-4 contra l’aleshores Mallorca dirigit per Joaquín Caparrós. Finalment, l'argentí va acabar el 2012 amb 91 dianes, entre el Barça i la seva selecció, i va superar el rècord absolut propietat de Gerd Müller.

2012-11-11 MALLORCA-BARCELONA 27
Leo Messi supera els registres golejadors de Pelé amb un doblet a Son Moix (0-3) en la temporada 2012/13

La relació entre l’estadi balear i l’astre argentí del Barça va més enllà del rècord golejador de la temporada 2012/13. Va ser a Son Moix quan Messi va marcar el seu primer gol a domicili en partit oficial amb la samarreta del Barça un 29 de gener del 2006. De fet, l’argentí es va estrenar per la porta gran lluny del Camp Nou: amb un doblet en només 17 minuts per certificar la victòria blaugrana per 0 a 3 davant l’equip entrenat per Héctor Cúper. La història del Mallorca a Son Moix arrenca l’any 1999 amb la inauguració de l’estadi, però la trajectòria del conjunt balear també s’explica des d’un altre punt neuràlgic: el Lluís Sitjar, el camp de futbol que va ser la casa del club mallorquí des del 1945 fins al 1999.

Història blaugrana a Son Moix i al Lluís Sitjar

  • El 21 de gener del 1982, Diego Armando Maradona va debutar amb el Barça a l’estadi Lluís Sitjar. Ho va fer en un partit no oficial emmarcat en el Trofeu Cepsa.
Maradona, blaugrana de l'any 1982 a l'1984. FOTO: ARXIU FCB
Maradona, blaugrana de l'any 1982 a l'1984. FOTO: ARXIU FCB
  • Més d'una vintena de jugadors han vestit les samarretes del Barça i del Mallorca al llarg de la història. 10 dels més destacats són Maxi López, Samuel Eto’o, Miquel Àngel Nadal, Antoni Ramallets, Ernesto Valverde, Miquel Soler, Rafael Zuviría, Fernando Navarro, Giovani dos Santos i Andreu Fontàs.

  • Patrick Kluivert va ser el primer golejador blaugrana a l’estadi de Son Moix. El davanter holandès va marcar un doblet el 28 de novembre del 1999, però no va poder evitar la derrota del Barça per 3 a 2 contra el Mallorca.

  • El 15 de març del 2009 el Barça va segellar el passaport cap a la final de la Copa del Rei -l’inici del primer triplet de la història del Club- en una jornada que serà recordada per l’aturada de José Manuel Pinto al penal llançat per Josep Lluís Martí.
439ppf0740
El Barça va segellar el bitllet per la final de la Copa del Rei del 2009 a Son Moix amb un gol de Leo Messi i un final èpic
  • El 17 de maig del 2009, després que el Barça es proclamés campió de Lliga i de la Copa del Rei, el Mallorca va fer el passadís d’honor a l’aleshores equip de Pep Guardiola a Son Moix. 10 dies després, els blaugranes aixecarien la Lliga de Campions a Roma i signarien el famós triplet.

  • El Barça ja ha disputat un total de 14 partits de Lliga a l’estadi de Son Moix, en els quals ha sumat 10 victòries i ha cedit 1 empat i 3 derrotes. D'aquests 14 enfrontaments, els blaugranes n'han guanyat 9 dels darrers 10. 
WEB 03
El Barça rep el passadís del Mallorca en la temporada 2008/09 després que els blaugranes guanyessin la Lliga i la Copa del Rei
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut