Barça – Reial Societat: Tres punts d’or (1-0)

Un penal transformat per Messi a deu minuts per al final permet als de Quique Setién trencar la resistència basca

No ha estat una tarda fàcil la que s’ha viscut al Camp Nou, però sí que ha acabat sent positiva. El FC Barcelona, en un repte molt complicat, ha pogut derrotar la Reial Societat al Camp Nou (1-0) i sumar tres punts vitals de cara al campionat de Lliga. Els de Quique Setién, que s’han trobat amb una forta resistència per part del combinat basc –que arribava eufòric després de classificar-se per a la final de Copa–, han sabut tenir paciència i han trobat en un penal transformat per Messi l’acció que ha permès decidir el partit. Un gol que ha arribat a deu minuts del final d’un partit equilibrat, que ha costat de trencar, però que finalment permet al Barça seguir lluitant per aquesta Lliga.

Difícil inici al Camp Nou

Perquè en un autèntic duel de pissarres, la balança no s'ha decantat fins al gol de Messi. Abans, i tal com es preveia malgrat les rotacions de la Reial Societat després del partit de Copa de dimecres passat, els txuriurdin han sortit sobre la gespa del Camp Nou amb la intensió de pressionar la sortida de la pilota blaugrana. Això ha incomodat els de Quique Setién, tot i que han continuat ferms en la seva idea de joc buscant l’oportunitat per colpejar.

I, en el primer temps, han estat a punt de fer-ho especialment amb la connexió Messi – Braithwaite, que s’ha convertit en el detall que ha trencat una mica el guió inicial. De fet, durant els primers 45 minuts, els dos davanters blaugrana han estat els més actius i han portat la major part del joc ofensiu del partit.

Davant d’una Reial Societat que només ha disposat d’un cop de cap d’Isak (min 26) i d’una jugada en llarg cap a Portu que Ter Stegen ha pogut evitar amb èxit (min 33), el Barça ha tingut l’oportunitat d’obrir el marcador en diverses ocasions. Una de les més clares ha arribat en el tram final del primer temps, després d’una combinació Braithwaite-De Jong que ha acabat amb una rematada de primeres de Messi, tot i que el seu xut ha sortit fregant el pal (min 40).

El partit es trenca

Tot i que la Reial Societat ha controlat més l’esfèrica en l’inici del segon temps, a poc a poc el Barça s’ha desfet d’aquesta situació. Amb el pas dels minuts, i aprofitant també el cansament dels visitants, les ocasions han començat a caure soles. Un xut de Rakitic ha obligat Remiro a lluir-se (min 64), mentre que un cop de cap de Piqué també ha fet aixecar els assistents al Camp Nou de la cadira (min 65). La més clara, però, ha arribat després d’una jugada brutal de Leo Messi que ha acabat amb una centrada de Jordi Alba a l’interior de l’àrea cap a Rakitic, que no hi ha arribat per poc (min 67).

Amb el Barça més abocat a l’atac, la Reial Societat ha tingut més espais per acostar-se a la porteria de Ter Stegen. Però entre que Piqué ha estat molt atent i que Lenglet s’ha mostrat providencial per tallar una centrada de la mort d’Isak (min 73), el gol txuriurdin no ha acabat arribant.

Messi decideix des dels onze metres

Però sí que ho han acabat fent els blaugranes, ja en el tram final i després d’una revisió del VAR. L’àrbitre ha xiulat penal per unes mans dins l’àrea de Le Normand i Messi, amb un xut ajustat al pal, ha pogut batre la resistència basca per obrir el marcador (1-0, min 80). Un gol que ha resultat decisiu i que permet sumar tres punts d’or després d’una tarda complicada. El 18è triomf d'aquesta temporada serveix, doncs, per posar pressió en la lluita pel títol de Lliga.