Barça - Reial Soceitat: Examen exigent al Camp Nou

Barça - Reial Soceitat: Examen exigent al Camp Nou

El Barça buscarà reconciliar-se amb la victòria aquest dissabte contra la Reial Societat en un partit molt complex contra un conjunt basc instal·lat en zona europea

Objectiu: tornar a sumar de tres en tres. El Barça rebrà la Reial Societat aquest dissabte al Camp Nou (18.30 hores, Movistar La Liga) amb l’ambició de recuperar sensacions després de caure davant el Reial Madrid en el Clàssic de diumenge passat (2-0). Els blaugranes, segons a la classificació amb 55 punts, un menys que el conjunt blanc, donaran el tret de sortida a tres setmanes trepidants en què els jugadors de Quique Setién lluitaran per recuperar el lideratge de la Lliga i segellar el passaport per als quarts de final de la Champions, abans que arribi l’aturada de seleccions a finals de març. Dels 9 punts en joc en aquestes setmanes, 6 seran al Camp Nou. Primera parada: Reial Societat.

El rival

Els txuriurdins aterren a la cita de l’Estadi en un gran moment de forma i amb la satisfacció d’haver aconseguit el bitllet per a la final de la Copa del Rei aquest dimecres davant el Mirandés. A la Lliga, els donostiarres arriben instal·lats en la sisena posició amb 43 punts, només a dos del Getafe (45), equip que marca l’accés a la Lliga de Campions. Els jugadors d’Imanol Alguacil sumen quatre victòries en els seus cinc últims compromisos domèstics -tres de manera consecutiva-, tot i que lluny del Reale Arena la dinàmica no és tan positiva últimament: només un triomf en els últims quatre partits a domicili –tanmateix, la Reial és el cinquè millor equip fora de casa en el global de la Lliga: 17 de 36 punts.

En l’últim precedent abans del partit de dissabte al Camp Nou, la Reial Societat va derrotar el Valladolid per 1-0 amb un gol d’Adnan Januzaj, tot i que la màxima referència ofensiva del conjunt basc és el davanter brasiler Willian José, amb vuit dianes en 24 aparicions aquesta temporada. La Reial és el tercer equip més golejador de tota la competició domèstica, amb 43 gols, 19 menys que el Barça, líder amb 62. Tot i això, catalans i bascos comparteixen registres en el vessant defensiu. Els dos ocupen la setena posició del rànquing de dianes encaixades (31), una xifra que podria canviar aquest dissabte.

El darrer precedent

L’última vegada que el Barça i la Reial es van trobar a dins d’un terreny de joc va ser el 14 de desembre del 2019, en el partit corresponent a la primera volta de la Lliga (jornada 17). En aquella ocasió, els blaugranes van aconseguir endur-se un punt després d’arribar a anar per darrere en el marcador fins a dues vegades. Tot i que l’estadi txuriurdin se li ha resistit diverses temporades al conjunt blaugrana, les estadístiques de les dues últimes dècades al Camp Nou parlen per si soles: 21 victòries del Barça en els últims 21 partits disputats a l’Estadi –deixant la porteria a zero en 12 d’aquests 21 enfrontaments. De fet, la Reial Societat només ha aconseguit tres triomfs en els 72 compromisos de Lliga que s’han disputat entre els dos equips en territori blaugrana, tres de 79 si es comptabilitzen totes les competicions.   

Les dades que cal tenir en compte

- L'última vegada que la Reial Societat va puntuar al Camp Nou a la Lliga va ser l'abril del 1995 (1-1).

- El Barça no ha perdut en els seus últims 25 partits com a local a la Lliga (23 victòries i dos empats) i només s’ha quedat sense marcar en un d'aquests (0-0 el desembre del 2019 davant el Reial Madrid).

- Leo Messi ha participat directament en 24 gols en els seus últims 23 partits contra la Reial Societat en totes les competicions (15 gols i nou assistències).

- La Reial Societat és a dos punts de les posicions de Lliga de Campions. L’última vegada que els donostiarres van jugar Champions va ser la temporada 2013-14, quan Antoine Griezmann formava part de la plantilla txuriurdin.

La convocatòria

Per a aquest partit, Quique Setién ha convocat 18 futbolistes: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Messi, Neto, Lenglet, Griezmann, Jordi Alba, Braithwaite, F. De Jong, Vidal, Umtiti, Junior, Riqui Puig, Collado i Ansu Fati. Són baixa per lesió Arthur, Suárez, O. Dembélé i S. Roberto.

ESbLvA9WkAIePKO

Informació de servei per als socis

El partit de demà contra la Reial Societat serà el primer en què els socis i les sòcies del Barça només podran accedir a l’Estadi amb el nou carnet, corresponent al 2020.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut