Reial Madrid – FC Barcelona: Derrota al Bernabéu (2-0)

Els gols de Vinícius i Mariano donen el triomf als blancs, en un duel on els culers han dominat a la primera part però el Madrid ha colpejat a la segona

Derrota blaugrana al Santiago Bernabéu. El Reial Madrid s’ha endut el Clàssic (2-0) amb gols de Vinícius i Mariano a la segona part, i s’emporta els tres punts que li permet situar-se líder a la Lliga. Tot i així, els culers -que han estat molt superiors a la primera part- queden a només un punt dels blancs, però trenquen la ratxa històrica de triomfs al Bernabéu, on portaven quatre temporades seguides guanyant.

Primera part blaugrana

El matx ha començat amb uns primers minuts de molta igualtat sobre la gespa, amb els dos equips intentant fer-se amb el control de la pilota però sense ocasions clares a porteria. Els locals han començat a aproximar-se a Ter Stegen amb bones arribades per l’esquerra amb Vinícius i Marcelo, contrarestades amb una clara ocasió per a Griezmann: bona centrada de Jordi Alba i la rematada del francès dins l’àrea ha marxat per damunt de la porteria (min 21).

Els culers han anat creixent, i una bona combinació entre Arturo, Griezmann i Messi ha acabat en xut de l’argentí a les mans de Courtois (min 30). El Barça ha seguit creixent i Arthur, amb un mà a mà amb Courtois, ha tingut una claríssima ocasió, però el porter belga ha salvat enviant a córner (min 34). El monòleg blaugrana era total i Messi l’ha tingut després d’una brutal passada de Sergio a l’espai, però el porter local ha salvat els seus amb una parada espectacular (min 38) per marxar al descans amb empat a zero.

Reacció blanca

La segona meitat ha començat igual que ha acabat la primera, amb el Barça dominant amb claredat la possessió, però la primera ocasió clara ha estat blanca: gran xut d’Isco a l’escaire i espectacular aturada de Ter Stegen a mà canviada per salvar el gol (min 55). L’ocasió ha activat els de Zidane, i, només cinc minuts després, de nou una rematada d’Isco l’ha salvat Piqué sota els pals de manera providencial. Poc després, Benzema ha enviat alta una rematada dins l’àrea a boca de canó, en els que eren els millors minuts del Madrid al partit.

Setién ha mogut fitxa des de la banqueta fent entrar Braithwaite, que ha ofert una gran mobilitat en atac, però finalment ha estat el Madrid el que ha trencat la igualtat: bona passada de Kroos per a Vinicius que ha disparat, la pilota ha tocat Piqué i s'ha acabat colant dins la porteria (1-0, min 70). Tot i així, els culers han reaccionat ràpidament intentant arribar a l’àrea rival, però el conjunt madridista s’ha defensat bé. Ja al temps afegit, Mariano ha marcat el 2-0 definitiu en un mà a mà davant Ter Stegen. Finalment, victòria del Reial Madrid, que s’emporta els tres punts i se situa líder del campionat de Lliga, a un punt del Barça.