Els possibles debutants en un Clàssic al Bernabéu

Els possibles debutants en un Clàssic al Bernabéu

De Jong, Griezmann, Braithwaite, Junior Firpo, Neto i Ansu Fati podrien estrenar-se com a blaugranes a l'estadi blanc

Moment per brillar. El Barça visitarà aquest diumenge el Santiago Bernabéu amb l’objectiu de fer un pas més cap a la consolidació del lideratge a la Lliga i de superar el Madrid en victòries en els Clàssics domèstics (72-72). Jugadors com Leo Messi, Sergio Busquets o Gerard Piqué ja saben què significa guanyar a l’estadi madrileny, però altres com De Jong, Griezmann, Braithwaite, Junior Firpo, Neto i Ansu Fati, les noves cares de la primera plantilla aquesta temporada 2019/20, encara no han jugat mai al camp del Madrid amb la samarreta del Barça. Tampoc ho ha fet encara Quique Setién, que va aterrar a la banqueta blaugrana al mes de gener.

Tot i l’estrena d’aquests sis futbolistes del primer equip del Barça, tots ells, menys el cas d'Ansu Fati, ja han jugat prèviament al Bernabéu amb els seus exequips, alguns dels quals amb molt bons records i amb bons números. Tot seguit, els repassem.

Frenkie de Jong: una victòria de gegant

El migcampista holandès del Barça ja sap què és guanyar al Santiago Bernabéu. De Jong va debutar al camp del Reial Madrid la temporada passada en l’eliminatòria de vuitens de final de la Lliga de Campions que l’Ajax d’Amsterdam va disputar davant el conjunt blanc. Els holandesos van perdre en el partit d’anada per 1-2, però l’equip dirigit per Erik ten Hag, i liderat per Frenkie de Jong dins del terreny de joc, va aixecar l’eliminatòria amb una gran victòria al Bernabéu (1-4), un triomf brillant que va posar de manifest la qualitat del futbolista del Barça.

De Jong, a més, ja ha jugat contra el Madrid com a blaugrana. Ho va fer en el partit de la primera volta de la Lliga d’aquesta temporada. Aquest diumenge podria estrenar-se oficialment al Bernabéu com a barcelonista.

mini_2019-12-18 BARCELONA-MADRID 55

Antoine Griezmann: 4 gols al Bernabéu

El més experimentat de tots. El davanter francès ha jugat un total de 15 vegades al camp del Madrid, amb les samarretes de l’Atlètic de Madrid (11 partits) i de la Reial Societat (4). En aquest currículum, cal afegir-hi els 4 gols que Griezmann ha aconseguit marcar al que durant moltes temporades ha estat el seu màxim rival de ciutat. Com De Jong, el futbolista francès també va jugar el partit de la primera volta de la Lliga davant l’equip de Zinedine Zidane. Va disputar 82 minuts, i aquest diumenge podria debutar al Bernabéu amb la samarreta blaugrana.

Antoine Griezmann ha disputat el seu primer Clàssic

Martin Braithwaite: un camp conegut

La flamant incorporació del Barça va estrenar-se en el futbol espanyol al Santiago Bernabéu. Allà hi va debutar amb el Leganés, el seu antic equip, i allà va participar com a titular en l’anada d’una eliminatòria de Copa del Rei. No va poder marcar en aquella ocasió, però sí que ho va fer en el partit de tornada a Butarque. L’experiència del davanter danès al Bernabéu compta amb una aparició més, la d’aquesta temporada 2019/20, tot i que aleshores el Leganés tampoc no va poder treure un resultat positiu de la visita.

Junior Firpo: un partit i una victòria

El dominicà procedent del Betis també sap què significa jugar, i en aquest cas guanyar, al camp del Reial Madrid. Hi va jugar el curs passat en la victòria de Lliga dels andalusos al Bernabéu (0-2). De fet, Firpo, als seus 24 anys, no coneix la derrota a l’estadi blanc, ja que només hi ha jugat una vegada. Abans de la victòria verd-i-blanca a domicili, Junior ja s’havia enfrontat al Madrid al Benito Villamarín. En aquella ocasió, va ser el conjunt blanc el que es va endur la victòria.

Neto: només falta la victòria

El porter blaugrana podria rubricar aquest diumenge el seu cinquè partit contra el Madrid, el tercer al Bernabéu i el primer com a barcelonista. El brasiler ja hi va jugar amb el València les temporades 2017/18 i 2018/19, dos partits en què l’equip valencianista va encadenar un empat i una derrota.

Quique Setién: la mida presa a Zidane

El tècnic del Barça buscarà la seva tercera victòria al camp del Reial Madrid com a entrenador. El càntabre ja ha dirigit vuit enfrontaments a l’estadi blanc, amb el Betis i el Las Palmas, i és l’únic que ha pogut derrotar el Madrid de Zinedine Zidane fins en dues ocasions. Ningú, excepte ell, ha pogut aconseguir dues victòries davant el tècnic francès.

Ansu Fati: nova cita amb la història

Amb només 17 anys, el jove jugador del Barça B ja ha tingut l’oportunitat de jugar contra el Reial Madrid (és el futbolista del segle XXI més jove a aconseguir-ho). Ho va fer durant 8 minuts en el darrer Clàssic de Lliga al Camp Nou, el 18 de desembre passat. Aquest diumenge, el davanter podria tornar a protagonitzar un altre moment històric en la seva carrera completant la seva primera participació al Bernabéu.

De fet, tot i que Ansu Fati està gaudint d’una dinàmica de primer equip, el futbolista encara forma part del filial blaugrana. En aquest sentit, cal recordar que cap jugador del Barça B actual ha jugat mai a l’estadi blanc, una altra fita que el davanter, o qualsevol altre membre del filial, podria trencar aquest diumenge.  

mini_2019-12-18 BARCELONA-MADRID 19
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut