Les 5 dades que cal saber abans del Nàpols-Barça

Les 5 dades que cal saber abans del Nàpols-Barça

Consulta les estadístiques més destacades d'aquest partit d'anada dels vuitens de final de la Champions League que es juga a San Paolo

No és una visita qualsevol. El FC Barcelona saltarà per primer cop a la història a la gespa de San Paolo per a disputar un partit oficial. A continuació, senyalem cinc aspectes que cal saber d'aquest Nàpols-Barça corresponent a l'anada dels vuitens de final de la Champions League. 

1. Primer precedent oficial

Azzurri i culers, solament, han registrat amistosos. En total cinc. Els més recents aquest estiu, en la gira americana. Dos encreuaments que van acabar amb triomf blaugrana: 2-1 i 0-4. Si fem la vista molt més enrere, el primer Nàpols-Barça de les memòries futbolístiques va ser a San Paolo, el maig del 1978. En aquell conjunt barcelonista destacava el nom de Johan Cruyff. Un enfrontament que, curiosament, es va erigir com el penúltim del mag holandès com a jugador blaugrana. 

2. El Nàpols, nou objectiu golejador de Messi

En cada partit les estadístiques s'actualitzen gràcies a la figura del 10 blaugrana. Aquest cop, també se centren en la parcel·la anotadora. Si l'argentí marca, el Nàpols es convertirà en l'elenc número 35 de la Champions League en la seva llista golejadora. Un rècord solament a l'abast de l'extraterrestre barcelonista. 

3. L'estrena de Setién a la Champions 

El tècnic càntabre mai s'ha assegut en una banqueta en la nit de les estrelles. Sí que té experiència, però, en un altre torneig europeu. Perquè quan dirigia el Betis va participar a l'Euorpa League. 

4. 9è rival italià a Europa

L'elenc de les ribes del Vesubi s'afegeix a Fiorentina, Inter de Milà, Juventus, Lazio, Milan, Roma i Sampdoria. D'aquesta manera, la relació de contrincants italians del Barça en competicions continentals s'eleva a nou. 

5. 13è curs seguit superant els vuitens?

Amb 12 vegades consecutives sobreposant-se als vuitens de final, el Barça té en poder la ratxa més perllongada de la història d'aquest torneig. El Liverpool, el curs 2007/08, va ser el darrer equip en eliminar els barcelonistes en aquesta ronda.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut