Barça – Eibar: Un Messi sublim enlluerna el Camp Nou (5-0)

L’argentí torna a exhibir-se i fa quatre gols el dia del debut de Martin Braithwaite, que ha estat clau per arrodonir el resultat

Gran tarda per al FC Barcelona al Camp Nou. Els de Quique Setién han golejat l’Eibar, en la 25a jornada de la Lliga (5-0), i sumen tres punts molts importants per iniciar uns dies d’alt voltatge. Perquè aquest triomf, fomentat en un pòquer de Leo Messi i una diana d’Arthur, permet als blaugrana afrontar el partit del Nàpols del proper dimarts i la visita al Bernabéu amb molta moral. Especialment aquest últim, perquè el Clàssic de Lliga del Bernabéu serà vital en la lluita pel títol de Lliga.

I és que el Barça arribarà havent fet els deures contra l’Eibar, i amb una bona nota. L’alumne avantatjat, Leo Messi, ha estat determinant, amb tres gols en els primers 40 minuts que han encarrilat el triomf ja al descans. Perquè, malgrat la pressió alta de l’Eibar a l’inici, els de Mendilibar no han pogut fer res per aturar l’argentí, que s’ha retrobat amb el gol quatre partits després.

I de quina manera!, sobretot amb el primer gol. Amb una classe extrema, Messi ha rebut una pilota filtrada de Rakitic i s’ha desfet dels seus rivals amb un detall de qualitat excels: ha fet passar la pilota per sota de les cames d’Arbilla per picar-la sobre Dmitrovic (1-0, min 14).

Rendit al seu líder, el Camp Nou ha vist com, després d’una bona jugada elaborada del Barça, un canvi de ritme del recent guanyador del Premi Laureus ha acabat al fons de la xarxa amb un xut creuat (2-0, min 37). Però no s’ha aturat aquí perquè, tres minuts després, Messi ha caçat un rebot per fer el hat-trick (3-0, min 40) i posar el resultat amb què s’ha arribat al descans.

Un gran debut de Martin Braithwaite

Ja sense res a perdre, l’Eibar ha buscat reduir diferències en el segon temps i ha posat a prova Ter Stegen. Malgrat tot, no ha estat suficient per batre una defensa ben col·locada i un porter alemany molt seriós.

I ho ha aprofitat el Barça per acabar d’arrodonir el resultat, amb dos gols en el tram final que han tingut un protagonista: Martin Braithwaite. El jugador danès, recentment fitxat pel FC Barcelona, ha entrat en el minut 72 i ha estat important en aquestes dues dianes finals. Primer, en una jugada individual i una posterior centrada que ha acabat amb el 4-0, obra de Messi (min 87), que ha aconseguit el seu setè pòquer com a blaugrana (l’ultim, precisament, també el va fer contra l’Eibar).

Dos minuts després, i en una altra bona jugada de Braithwaite que ha blocat Dmitrovic, Arthur ha fet el 5-0 amb què s’ha tancat el partit. Maneta que segella un domini clar i que posa el primer punt verd a una setmana que es preveu intensa.