Barça - Eibar: Arrenca un tram trepidant

Barça - Eibar: Arrenca un tram trepidant

(Dissabte, 16 hores) S’inicien uns vuit dies vibrants amb un primer compromís exigent contra l’Eibar, corresponent a la jornada 25 de la competició

Comença el tram decisiu de la temporada. El Barça rebrà l’Eibar aquest dissabte a les 16.00 hores al Camp Nou (Movistar LaLiga) amb la il·lusió de començar amb bon peu el primer dels tres partits que oferirà el calendari en vuits dies frenètics. Al marge del compromís domèstic contra el conjunt basc, els de Quique Setién disputaran dimarts l’anada dels vuitens de final al camp del Nàpols i es jugaran el lideratge de la Lliga el diumenge contra el Reial Madrid al Santiago Bernabéu. Abans de pensar en el duel europeu a San Paolo, el Barça, segon classificat a La Lliga amb 52 punts, buscarà aconseguir la seva quarta victòria consecutiva en el campionat domèstic contra un Eibar que mai no ha pogut guanyar al conjunt barcelonista.

El rival

El conjunt basc, dirigit per José Luis Mendilibar, aterrarà al Camp Nou instal·lat en la setzena posició de la taula, amb 24 punts, i amb la necessitat de sumar per tal d’allunyar-se d’una zona de descens que, ara per ara, marca el Mallorca amb 21. Després d’imposar-se a l’Atlètic de Madrid per 2 gols a 0 en la jornada 20 de Lliga, l’Eibar ha encadenat dos empats i una derrota en els següents tres enfrontaments, l’últim d’ells al camp de l’Alabès, on l’equip armero va caure 2 a 1.

Precisament l’Eibar va ser, juntament amb la Reial Societat, un dels protagonistes del cap de setmana passat. Els dos equips bascos havien de trobar-se en la jornada 24 a Ipurua, però finalment el partit va quedar ajornat a causa de les complicacions ambientals que va patir la zona d’Eibar el cap de setmana.

Tot i el que pugui marcar la classificació, l’equip de Mendilibar és el desè equip menys golejat de la competició, amb 32 dianes encaixades, només 3 més que el Barça, que és el setè amb 29. En el vessant ofensiu, el conjunt del País Basc ha marcat 22 gols en tota la temporada, tenint com a referència l’extrem xilè Fabián Orellana, autor de 6 gols aquest curs.

mini_2019-10-19 EIBAR-BARCELONA 34

El darrer precedent

L’última vegada que Barça i Eibar van enfrontar-se va ser el 19 d’octubre passat, en el partit de la jornada 9 de Lliga. En aquella ocasió, els blaugranes es van imposar per 0 gols a 3 gràcies a les dianes d’Antoine Griezmann, al minut 13, de Leo Messi, al 58, i de Luis Suárez, al 66. La d’Ipurua aquesta temporada es va traduir en la victòria número 10 de la història del Barça contra l’Eibar en 11 enfrontaments disputats. L’equip blaugrana només ha cedit un empat en aquestes 11 trobades, va ser el 19 de maig passat (2-2) en el partit de la segona volta de la Lliga.

Les dades que cal tenir en compte

- El Barça ha marcat almenys tres gols en cada un dels 5 partits que ha jugat contra l’Eibar al Camp Nou (19 dianes en total).

- Messi davant Mendilibar és sinònim de gols. I és que el tècnic basc és l’entrenador a qui més dianes lligueres ha anotat l’astre argentí: un total de 25.

- Continuant amb l'astre argentí, les seves dades contra l'Eibar són estratosfèriques: és el rival amb el qual té un percentatge de gols per partit més elevat: 1,6 gols (16 dianes en deu partits).

La convocatòria

Per aquest partit, Quique Setién ha convocat 18 jugadors. Són baixa per lesió Luis Suárez, Ousmane Dembélé i Jordi Alba. El nou fitxatge del Barça, Martin Braithwaite, ja ha entrat en la seva primera convocatòria com a blaugrana i és la gran novetat de la llista, juntament amb Akieme, del Barça B. 

WhatsApp Image 2020-02-21 at 13.29.16

Informació de servei per als socis

El partit de demà contra l’Eibar serà el darrer en què els socis i sòcies del Barça encara podran accedir a l’Estadi amb el carnet del 2019. A partir del partit del 7 de març davant la Reial Societat, només ho podran fer amb el nou carnet, corresponent al 2020. Per a més informació, fes clic en aquest enllaç

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut