Com ha canviat el Nàpols des del sorteig de Champions?

Com ha canviat el Nàpols des del sorteig de Champions?

Repassem l’evolució del conjunt italià en aquests darrers dos mesos

El 16 de desembre del 2019 la sort va determinar que Barça i Nàpols es veiessin les cares en l’enfrontament de vuitens de final de la Champions League. Els blaugranes van classificar-se per a aquesta ronda després de quedar primers de grup amb 14 punts (quatre per sobre del Borussia Dortmund i set més que l’Inter de Milà). Els italians, per la seva part, van acabar invictes la fase de grups en segona posició, amb 12 punts, només un menys que el Liverpool. Però, des de llavors, com ha canviat el Nàpols en aquests dos mesos?

Un sorteig marcat pel canvi d’entrenador

El mateix dia que el Nàpols va disputar l’últim partit de la fase de grups, amb victòria contra el Genk (4-0), el club italià va decidir acomiadar Carlo Ancelotti com a entrenador de l’equip i, l’endemà, apostar per Gennaro Gattuso. L’exjugador de l’AC Milan va agafar les regnes de l’equip ocupant la setena posició a la Serie A. Des de llavors, el Nàpols ha sumat quatre victòries i cinc derrotes a la competició domèstica i, actualment, ocupa la novena posició, amb 33 punts; a dos punts de les posicions europees i a 12 de les places de Champions League.

Diferent cara de la moneda a la Copa

Pel que fa a la competició del KO, el Nàpols està tenint una sort ben diferent de la de la Serie A. Va eliminar el Perugia (2-0) als vuitens de final i a la Lazio (1-0) als quarts. A més, té encarrilat l’accés a la final després de vèncer l’Inter de Milà a l’anada (0-1). Si eliminés el conjunt nerazzurri, es trobaria a la final contra el vencedor de l’eliminatòria entre l’AC Milà i la Juventus.

Fabian contra Inter Coppa
L'espanyol Fabian Ruiz va ser l'autor del gol de la victòria contra l'Inter a les semis de la Copa italiana | SSC Napoli

Tres cares noves en el mercat hivernal

Els italians s’han reforçat amb tres incorporacions en aquest darrer període de fitxatges. El polivalent migcampista Diego Demme, procedent del Leipzig, el vell conegut Stanislav Lobotka, després de dues temporades i mitja al Celta de Vigo, i el davanter Matteo Politano, que arriba en qualitat de cedit procedent de l’Inter de Milà.

Politano contra Inter
Politano és un dels fitxatges d'hivern del Nàpols | SSC Napoli
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut