Un clàssic de Copa

Un clàssic de Copa

El FC Barcelona i l’Athletic Club són els equips que sumen més títols de la competició del KO. S’han enfrontat en 41 ocasions, amb un balanç favorable per als blaugranes

L’emparellament entre el Barça i l’Athletic Club es pot considerar tot un clàssic de la Copa del Rei. Catalans i bascos són els dos equips que més títols han aconseguit en aquesta competició: 30 per als blaugranes i 23 per als lleons. Però, amb el nou format implementat aquest any, serà el primer cop que s’enfrontin a partit únic, a excepció de les finals.

Al llarg de la història, ambdós conjunts s’han trobat vint-i-quatre vegades, de les quals vuit han estat en una final. A doble partit, els blaugranes han superat ronda en onze ocasions i l’Athletic en cinc, mentre que si mirem únicament les finals els catalans s’han coronat com a campions sis vegades, i els bascos han aixecat el títol dos cops.

L’última final de Copa va ser l’any 2015, al Camp Nou, en un partit que va acabar 3-1, amb dos gols de Messi, el primer senzillament espectacular, i un de Neymar.

Tres anys abans, el 2012 i a l’antic Vicente Calderón, el Barça va aconseguir aixecar el trofeu de campions després de guanyar per 3-0.

Ple blaugrana en l’última dècada

En els últims 10 anys, hi ha cinc precedents a la competició del KO entre tots dos equips. I, casualment, el Barça ha sortit victoriós en tots ells. El més recent data de la temporada 2016/17, als vuitens de final, amb remuntada del Barça. I és que els blaugranes van perdre a San Mamés (2-1), però van poder aconseguir un 3-1 al Camp Nou per capgirar l’eliminatòria.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut