PRÈVIA | Tornar a guanyar abans de Nadal

PRÈVIA | Tornar a guanyar abans de Nadal

Després de dos empats a la Lliga, el Barça rep l’Alabès amb l’objectiu de mantenir el liderat

El Barça vol tornar a guanyar. Després de dos partits de Lliga consecutius emportant-se un punt –empat a Sant Sebastià i empat en el Clàssic al Camp Nou– els d’Ernesto Valverde reben l’Alabès aquest dissabte (16 hores, Movistar LaLiga) amb l’objectiu de tornar a sumar de tres. Per la seva banda, els blanc-i-blaus arriben a Barcelona amb dubtes: un empat i dues derrotes en els tres últims partits de Lliga, i eliminats contundentment de la Copa del Rei pel Jaén. El duel davant els bascos serà el darrer abans de l’aturada nadalenca, a la qual els blaugranes volen arribar com a líders de la Primera Divisió.

El rival

L’Alabès no passa pel seu millor moment, ja que no guanya des que ho va fer el 24 de novembre a Ipurua (0-2). Els de Vitòria són catorzens a la classificació amb 19 punts i acumulen cinc triomfs, quatre empats i vuit derrotes. L’esquadra comandada per Asier Garitano, però, és a cinc punts del descens, que marca el Celta. La jornada anterior, l’Alabès no va passar de l’empat a Mendizorrotza (1-1), davant el Leganés. En l’últim partit a domicili, els vitorians van caure per 3-0 contra el Granada; és una de les quatre derrotes en els darrers cinc partits que l’Alabès ha disputat fora de casa. La defensa blaugrana haurà de vigilar amb Lucas Pérez, que està signant una primera volta notable, amb vuit gols. També haurà d’anar amb compte amb Aleix Vidal, màxim assistent blanc-i-blau, que n’acumula tres.

El darrer precedent

Barça i Alabès s’han vist les cares fins a 28 vegades al llarg de la història. El balanç és força favorable als culers, que s’han endut la victòria en 18 ocasions. L’Alabès ha doblegat el Barça en cinc partits, els mateixos que han acabat en empat. Amb Ernesto Valverde a la banqueta culer, el Barça ha guanyat els quatre partits que ha disputat. L’última vegada que blaugranes i blanc-i-blaus es van enfrontar va ser en la jornada 34 de la passada Lliga, en què els culers es van embutxacar els tres punts a Mendizorrotza, aconseguint la cinquena victòria consecutiva davant els de Vitòria. Carles Aleñá i Luis Suárez van ser els artífexs del triomf per 0-2. Hem de remuntar-nos al 10 de setembre del 2016 per trobar l’última victòria basca, en un 1-2 al Camp Nou.

Les dades que cal tenir en compte

- El Barça no ha perdut en cap dels últims 11 partits contra equips del País Basc al Camp Nou.

- L’entrenador de l’Alabès, Asier Garitano, ha perdut els 5 partits en què s’ha enfrontat al Barça.

- L’Alabès només ha guanyat en una de les últimes 12 jornades a domicili.

- Leo Messi ha marcat 7 gols en els 7 partits que ha jugat contra el conjunt vitorià.

- Luis Suárez ha participat en 7 gols en els últims 4 partits contra els blanc-i-blaus: tres dianes i quatre assistències.

- Aleix Vidal és l’únic exblaugrana a les files de l’Alabès.

La convocatòria d’Ernesto Valverde

Per a aquest matx, el tècnic blaugrana ha decidit convocar els  futbolistes següents: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Todibo, Suárez, Messi, Neto, Lenglet, M. Wague, Griezmann, Jordi Alba, Aleñá, S. Roberto, F. de Jong, Vidal, Umtiti, Junior i C. Pérez. Són baixa per lesió Arthur, O. Dembélé i Ansu Fati, per una contusió al maluc. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut