PRÈVIA | Visita a Sant Sebastià per mantenir el liderat

PRÈVIA | Visita a Sant Sebastià per mantenir el liderat

Els blaugranes volen endur-se els tres punts del Reale Arena per arribar líders al Clàssic, davant una Reial Societat que ha començat amb bon peu

Després de tancar la fase de grups de la Lliga de Campions amb una victòria per 1-2 davant l’Inter, el Barça torna a canviar de xip per centrar-se en la Lliga. Els d’Ernesto Valverde arriben al partit contra la Reial Societat al Reale Arena d’aquest dissabte 14 de desembre (16.00 hores, Movistar LaLiga) en plena forma. El Barça buscarà la cinquena victòria consecutiva a la Lliga, l’última amb una exhibició davant el Mallorca que es va saldar amb un 5-2. En el darrer compromís abans del Clàssic del dimecres 18 de desembre, i en el que serà el darrer partit fora de casa de l’any, el Barça buscarà mantenir el liderat en un camp complicat.

El rival

Si el Barça vol mantenir-se al capdamunt de la classificació, haurà de superar un conjunt donostiarra que ha començat la Lliga de manera excel·lent. Els txuri-urdin són quarts classificats amb 27 punts, set menys que els culers. Tot i això, la Reial Societat no encadena la millor ratxa possible. Tan sols ha guanyat un dels últims quatre partits de la competició, amb dos empats i una derrota. En l’última jornada, els d’Imanol Alguacil no van passar de l’empat a zero en la seva visita a Valladolid. En els últims cinc darrers partits a casa, els bascos han aconseguit només dues victòries, per un empat i dues derrotes. La defensa blaugrana haurà de parar especial atenció a Willian José, màxim realitzador dels de Sant Sebastià, amb set gols a la Lliga. Odegaard, Oyarzabal i Portu també són els altres perills en atac: tots tres han signat quatre assistències.

Els darrers precedents

Serà la 145a vegada en què la Real Societat i el Barça es veuen les cares. Fins ara, el balanç és molt positiu per als blaugranes: 81 victòries, 31 empats i 32 derrotes. L’últim enfrontament en què ambdós equips es van trobar va ser en la jornada 33 de la Lliga passada, el matx es va saldar amb victòria del Barça per 2-1, amb gols culers de Lenglet i Jordi Alba, i Juanmi per als txuri-urdin. Malgrat tot, els blaugranes tan sols han guanyat dos dels últims nou partits a Anoeta a la Lliga. Curiosament, aquests dos triomfs es corresponen amb les dues vegades en què Ernesto Valverde ha dirigit l’equip a Sant Sebastià (2-4 la temporada 2017/18, i 1-2 en la 2018/19).

Les dades que cal tenir en compte

-La Reial Societat ha perdut els seus últims cinc partits davant el Barça a la Lliga. Només en una ocasió anterior el conjunt donostiarra va patir una ratxa més llarga de derrotes seguides davant el quadre blaugrana a la competició: nou, entre el 1952 i el 1956.

-Leo Messi ha marcat 13 gols en 19 enfrontaments amb la Reial Societat a la Lliga, quatre dels quals a Anoeta.

-Imanol Alguacil ha perdut els seus dos enfrontaments com a entrenador de la Reial Societat davant el Barça a la Lliga i els dos davant Ernesto Valverde com a tècnic rival.

-Griezmann, que va jugar cinc temporades al primer equip de la Reial Societat, torna a Anoeta per primer cop com a culer.

La convocatòria d’Ernesto Valverde

Per a aquest matx, el tècnic blaugrana ha decidit convocar els  futbolistes següents: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Todibo, Suárez, Messi, Neto, Lenglet, Griezmann, Jordi Alba, Aleñá, S. Roberto, F. De Jong, Vidal, Umtiti, C. Pérez i Ansu Fati. Queden fora de la convocatòria per decisió tècnica M. Wague i Junior i per lesió Arthur i O. Dembélé.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut