Inter de Milà - FC Barcelona: Triomf de rècord abans de vuitens (1-2)

Els blaugranes aconsegueixen un triomf de prestigi amb el segell de la Masia després que Ansu Fati es converteixi en el golejador més jove de la història de la Champions, mentre que Carles Pérez marca en el seu debut a Europa

Victòria de rècord! El FC Barcelona ha tancat la fase de grups amb un triomf de prestigi al Giussepe Meazza davant l'Inter de Milà (1-2). Un triomf que s’ha començat a gestar amb un gol de Carles Pérez al primer temps el dia en què debutava en la màxima competició continental i que no s'ha rubricat fins al minut 87 quan Ansu Fati, que havia sortit a el terreny de joc un minut abans, ha neutralitzat l'empat de Lukaku abans de la mitja part amb un golàs espectacular. Un xut ras i col·locat al pal des de fora de l'àrea per fer l’1-2 i convertir-se en el jugador més jove de la història en marcar a la Lliga de Campions amb tan sols 17 anys i 40 dies.

El Barça arribava a Milà amb els deures fet tenint assegurada la primera plaça de grup. I Valverde ha fet fins a sis canvis a l'onze inicial respecte el partit davant el Mallorca per donar descans als jugadors més habituals. Sense Messi, s’ha situat bé el FC Barcelona a la gespa i ha tingut el control del duel en tot moment. Dominava la pilota el conjunt culer, ordenat al darrere amb tres centrals - Todibo, Lenglet i Umtiti-, mentre que Junior Firpo i Wagué dotaven l'equip de profunditat. Aleñá al mig del camp estava incisiu i organitzava els atacs.

Carles Pérez debuta a Europa amb gol

Avisava Carles Pérez als 15 minuts amb un bon xut després d’una enorme passada filtrada per Aleñá. Però qui avisa no és traïdor. I després d'una bona jugada col·lectiva iniciada des dels peus de Neto, Carles Pérez ha rematat l'acció amb un bon gol d'autèntic davanter centre recollint un rebuig de Godín dins de l'àrea.

mini_2019-12-10 INTER-BARCELONA 18

El jove davanter del planter té sempre el gol entre cella i cella. I no acostuma a fallar accions d'aquest tipus. Un atribut de molt valor per a un davanter i del qual disposa el FC Barcelona. Però l'Inter se la jugava moltíssim i ha fet un pas endavant en els instants finals del primer temps. I al final ha trobat el gol amb un xut de Lukaku des de fora de l'àrea que Neto no ha pogut aturar, després que la pilota piqués a la cama d’Umtiti i desviés la trajectòria.

Ansu Fati fa història

El pas pels vestidors no va canviar la tònica del partit. I el Barça seguiria dominant els compassos del joc. Encara que els de Conte trobarien accions de perill de les botes del perillosíssim davanter Lautaro Martínez, a qui li han anul·lat dos gols per fora de joc. Griezmann ha tingut ocasions per marcar al segon temps, i també fins Luis Suárez, que ha substituït al francès al segon temps.

mini_2019-12-10 INTER-BARCELONA 82

Però quan el partit semblava que acabaria en empat ha arribat el nen prodigi, el trenca rècords Ansu Fati. El jove jugador blaugrana ha entrat al 85 i un minut més tard ha engaltat un xut potent des de la frontal de l'àrea després de fer una gran paret amb Suárez i l’ha col·locat al pal, impossible per a Handanovic i marcar l’1-2 per donar el triomf al FC Barcelona i convertir-se amb grandesa amb el jugador més jove a marcar en la història de la Champions. Un triomf amb el segell de la Masia del FC Barcelona. Ansu Fati i Carles Pérez recordaran sempre Milà.