PRÈVIA - Amb l'objectiu de tancar la fase de grups invictes

PRÈVIA - Amb l'objectiu de tancar la fase de grups invictes

Els blaugranes viatgen a Milà per jugar contra l’Inter ja classificats com a primers per als vuitens de final

Torna la Champions i ho farà amb l’últim partit de la fase de grups. El Barça viatja a terres italianes per enfrontar-se a l’Inter de Milà aquest dimarts 20 de desembre (21.00 hores, Movistar Liga de Campeones). I ho fa després de certificar la seva classificació pels vuitens de final com a primers de grup després de vèncer 3-1 el Borussia Dortmund en el darrer partit de la màxima competició continental. D’aquesta manera, el Barça suma 11 punts, mentre que italians i alemanys estan empatats a set. Per tant, sigui quin sigui el resultat contra l’Inter de Milà, els d’Ernesto Valverde estaran al sorteig dels vuitens de final com a primers classificats per 13a temporada consecutiva.

El rival

L'arribada d'Antonio Conte a la banqueta de l'Inter de Milà ha revolucionat per complet el conjunt italià. Són líders a la Serie A amb 38 punts, dos més que la Juventus, l'equip que ha guanyat els vuit anteriors campionats nacionals. Els nerazzurri només han cedit dos empats i una derrota en els 15 partits de la Lliga. A la Champions, per altra banda, són segons empatats a set punts amb el Borussia Dortmund, però amb el goal average favorable. Com a locals, no coneixen la derrota en la competició de les estrelles: 1-1 contra l'Slavia de Praga i 2-0 davant el Borussia Dortmund. Aquests números, però, no es poden entendre sense els seus jugadors més destacats: Romelu Lukaku Lautaro Martínez. El belga, que ha arribat aquest mercat d'estiu procedent del Manchester United, ha anotat 11 dianes: deu a la Lliga i un a la Champions. L'argentí és el màxim golejador de l'equip amb 13 dianes: vuit a la competició domèstica i cinc a la continental.

Una imatge del partit del Camp Nou

Els darrers precedents

Serà el desè enfrontament entre el conjunt català i italià. Els precedents són positius per als blaugranes: cinc victòries, tres empats i una sola derrota. La darrera ocasió en què els dos equips es van veure les cares ha estat aquesta mateixa temporada en la segona jornada de la fase de grups. Els d'Ernesto Valverde van saber capgirar el gol inicial de Lautaro Martínez amb un doblet de Luis Suárez en el segon temps.

Les dades a tenir en compte

  • El Barça pot sumar la segona victòria consecutiva a domicili a la Champions League per primera vegada des de l'abril del 2015.
  • Messi, que ve d'aconseguir un hat-trick contra el Mallorca, no ha aconseguit marcar mai contra el conjunt italià; mentre que Piqué Suárez ho han fet en dues ocasions.
  • Antonio Conte no ha vençut mai el Barça en cap de les tres vegades que s'ha enfrontat al conjunt blaugrana, amb dues derrotes i un empat: el 2-1, abans esmentat, amb l'Inter de Milà; i amb el Chelsea, als vuitens de final de la Champions League 2017/18 (1-1 i 3-0).
  • Per donar suport a la iniciativa de l'Inter, el braçalet de capità nerazzurro i el barcelonista lluiran el lema “BUU Brothers Universally United - #NoToDiscrimination”. Una acció per combatre la discriminació.

La convocatòria d'Ernesto Valverde

Per aquest darrer partit de la fase de grups de la Champions, Ernesto Valverde ha decidit convocar els següents jugadors: Ter Stegen, I. Rakitic, Sergio, Todibo, Suárez, Neto, Lenglet, M. Wague, Griezmann, Aleñá, F. De Jong, Vidal, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, C. Pérez, Riqui Puig, Ansu Fati, R. Araujo i Morer. Han quedat fora de la convocatòria per lesió N. Semedo, Arthur, O. Dembélé i Jordi Alba, mentre que Piqué, Messi i S. Roberto seran baixa per decisió tècnica.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut