Atlètic de Madrid - FC Barcelona: Duel d'alta exigència

Atlètic de Madrid - FC Barcelona: Duel d'alta exigència

Els de Valverde visitaran el Wanda Metropolitano, un escenari sempre complicat, amb l'objectiu de guanyar per recuperar el liderat

El Wanda Metropolitano ja està preparat per a un partit d'altura, dels que s'esperen des de l'inici de la competició. Perquè un Atlètic de Madrid - FC Barcelona (21 hores, Movistar LaLiga) sempre crida l'atenció i ve de gust, entre dos equips amb un objectiu similar: guanyar títols.

La victòria del Barça permetria tancar la setmana amb bon gust, com a líder de la Lliga i ja classificat per als vuitens de final de la Champions com a primer de grup.

El rival

Però no ho tindrà fàcil, davant d'un equip que aquest estiu ha hagut de canviar les seves peces però que no ha canviat la seva idea. "Segueix sent l'equip físic que t'exigeix ​​molt", ha comentat el mateix Ernesto Valverde a la prèvia, i per això serà dur i rocós.

I és si es tenen en compte les circumstàncies: en cas de victòria del Barça, l'Atlètic de Madrid quedarà a sis punts dels blaugranes, que encara tenen pendent un partit per disputar. Conscients d'això, els de Simeone sortiran a totes per no veure com s'allunyen una mica més de les primeres posicions.

Les dades a tenir en compte

No obstant això, les estadístiques dels últims anys diuen que la probabilitat que això pugui passar és alta. I és que els matalassers porten 18 enfrontaments seguits sense guanyar els catalans a la Lliga, amb cinc empats i 13 derrotes. De fet, l'última victòria madrilenya data del febrer del 2010 (2-1).

A més, hi ha dos futbolistes blaugrana que tenen l'Atlètic de Madrid entre cella i cella. Un és Leo Messi, que ha marcat 29 gols contra els matalassers en totes les competicions. És al segon equip que més li ha marcat, per darrere del Sevilla (37).

Però, a més, Valverde compta amb Luis Suárez, que ha participat directament en 12 dianes en 15 enfrontaments contra l'Atlètic de Madrid, amb vuit gols i quatre assistències.

L'altre membre de l'atac blaugrana, Antoine Griezmann, tornarà al Wanda Metropolitano després que aquest estiu fitxés pel Barça. El francès va estar cinc temporades defensant la samarreta de l'Atlètic.

mini_2019-11-27 BARCELONA-DORTMUND 46

Per la seva banda, Morata, amb cinc gols, és la principal amenaça d'un rival que té les baixes de Savic, Costa i Vrsaljko, mentre que Giménez és dubte.

La convocatòria de Valverde

El Barça també s’haurà de refer de baixes importants per a aquest partit: la de Sergio, per sanció, i la de Jordi Alba, Semedo i Dembélé, per lesió. Todibo tampoc no serà al Wanda per decisió tècnica.

Així doncs, la convocatòria la formen Ter Stegen, Piqué, I. Rakitic, Arthur, Suárez, Messi, Neto, Lenglet, M. Wague, Griezmann, Aleñá, S. Roberto, F. De Jong, Vidal, Umtiti, Junior, C. Pérez i Ansu Fati.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut