Cinc curiositats sobre el Cartagena – Barça

Cinc curiositats sobre el Cartagena – Barça

Els blanc-i-negres, que no s’enfronten als culers des de la Copa del Rei 2013/2014, comparteixen diversos vincles amb el club blaugrana

L’Estadio Cartagonova acollirà aquest dimecres un partit amistós amb caràcter solidari entre el FC Cartagena i el FC Barcelona. La recaptació per la venda d’entrades d’aquest partit anirà destinada als damnificats per les riuades que van afectar aquella zona el setembre passat. La regió murciana va patir fortes pluges i inundacions posteriors que van acabar afectant unes 30.000 persones.

Els enfrontaments entre murcians i catalans escassegen al llarg de la història, però ambdós clubs comparteixen una sèrie de vincles que fa que aquest amistós adquireixi un rerefons especial. El de dimecres serà el setè compromís del Barça davant el Cartagena; d’aquests, serà el tercer de caràcter amistós per quatre d’oficials.

La Copa 2013/2014, la darrera visita

Barça i Cartagena s’han creuat dues vegades a la Copa del Rei, en ambdós casos als setzens de final, i sempre amb el conjunt blaugrana com a classificat pels vuitens. L’última visita culer al Cartagonova, el 6 de desembre del 2013, es va saldar amb un 1-4, amb gols de Cesc, Dongou i doblet de Pedro.

La temporada 1988/1989 va viure el primer duel entre els dos conjunts en la competició del K.O. El Barça de Cruyff es va endur el partit diputat en terres murcianes per un còmode 0-3. L’actual tècnic blaugrana, Ernesto Valverde, va sortir de titular i va signar un gran partit; va inaugurar l’electrònic al minut 26, i va assistir a Salinas i Amor en les altres dues dianes.

El Cartagonova, una rèplica del Mini

L’estadi del FC Cartagena, el Cartagonova, és una rèplica del Miniestadi. Inaugurat el 1988 i remodelat l’any 2000, és una còpia gairebé exacta de l’antiga casa del Barça B, el Femení i el Juvenil A, que ara disputen els seus partits al nou Estadi Johan Cruyff. Curiosament, el Nuevo Castalia, casa del CD Castelló, també va agafar l’antic Miniestadi –ja en fase d’enderrocament– com a referència.

Ayala i de Vega, amb passat blaugrana

A la plantilla del Cartagena hi militen dos jugadors amb passat al Barça. El central Sergio Ayala, de Sant Feliu de Llobregat, es va formar a la Masia. Quan va fer el pas del Juvenil A al filial, la temporada 2012/2013, va sortir cedit a l’Alabès i, posteriorment, al València Mestalla. L’altre jugador amb passat culer és el mig centre Lucas de Vega, que també va passar per diverses categories inferiors. El brasiler ha anat cedit aquest curs al Cartagena.

El FC Cartagena, des del 1995

L’actual FC Cartagena va ser fundat fa relativament poc, el 1995. L’equip blanc-i-negre és l’hereu de l’històric Cartagena Club de Fútbol, que es va retirar de la competició a causa dels deutes, quan militava a Tercera Divisió. El nou club va aparèixer amb el nom de Cartagonova FC i va començar jugant a Territorial Preferent. El 2003 es recupera l’històric nom de Cartagena. Els millors anys, del 2009 al 2012, a Segona Divisió A; en la primera d’aquestes temporades, acabat d’arribar a la categoria de plata, va signar una brillant cinquena posició.

‘Efesé’, el sobrenom del club

Tant a l’històric Cartagena FC com l’actual FC Cartagena se’ls coneix popularment –i especialment per la població autòctona–  amb el sobrenom d’Efesé. Un nom que prové de les sigles 'FC', ja que el Cartagena era el principal equip de la ciutat i així ho reconeixien el seus aficionats. El parlar característic de la zona fa que la ce sigui sorda, dotant el mot d’aquesta sonoritat tan singular.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut