Remuntada de caràcter (2-1)

Dos gols de Suárez dobleguen un defensiu rival que s'havia avançat en el marcador

Estrena amb victòria. Una nova edició de la competició de les estrelles ha arrencat a l’Estadi, inexpugnable a Europa, amb el triomf culer davant l’Inter (2-1). Una celebració que ha arribat després de capgirar un gol inicial de Lautaro. Una remuntada que s’ha certificat amb el caràcter golejador de Luis Suárez. Perquè un doblet del davanter uruguaià, escudat per dues assistències de luxe, ha capgirat l’electrònic inicial.

A remolc. El FC Barcelona s’ha hagut de refer d’un gol matiner de Lautaro (minut 2). Quan el públic del Camp Nou encara estava omplint les cadires de l’Estadi en l’estrena de la Champions, el davanter argentí interista ha situat el 0-1. Amb el conjunt d’Antonio Conte arreplegat al darrere, els de Valverde, amb l’empenta incansable de l’afició, han cercat la diana que equilibrés el marcador.

Llums per a Ter Stegen

Ara bé, l’elenc del nord d’Itàlia ha estat el sàtrapa de l’electrònic fins al descans. Encara que Griezmann, Busquets, Messi i Artur han sobrevolat l’empat, un imperial Ter Stegen ha negat el segon gol dels ‘nerazzurri’. Amb un vol sense motor i amb una mà de ferro, el porter alemany ha estat providencial per evitar la segona festivitat de l’Inter i de Lautaro, el principal generador de perill rival.

El contraatac de l’Inter s’ha oposat i sobreposat a l’atac posicional del Barça en els 45 primers minuts. Amb l’aire del descans, les forces s’han recarregat en ambdós conjunts, però el guió del partit no ha sofert canvis, llevat del 0-1. Amb un foraster embotellat, als culers els hi costava connectar entre línies i filar amb Messi, Suárez o Griezmann, fins que Arturo Vidal ha trobat Suárez.

Volea de Suárez per a empatar

El migcampista xilè, que havia substituït a Busquets, ha traçat una passada mil·limètrica que ha planejat sobre la línia horitzontal de l’àrea gran. Sense que caigués la pilota a terra, Suárez ha empalat una volea plena de caràcter i esperança per iniciar la remuntada culer. Amb aquest 1-1 al minut 58 els de Valverde no n’han tingut prou.

L’empat ha donat encara més ales als blaugrana. Els ‘nerazzurri’, ofegats en la pròpia àrea, han sofert una vegada i una altra les escomeses culers. Dembélé, que ha reemplaçat Griezmann, ha materialitzat el domini en ocasions. I és que fins a la finalització del matx, la pilota de les estrelles solament ha sentit l’impacte i l’energia de les botes dels futbolistes del Barça.

Suárez certifica la remuntada

I la pilota sempre canvia de ritme, agafa més quirats quan cau als peus de Leo Messi. L’astre argentí ha creat la jugada per servir-li el gol a Luis Suárez. El ‘9’ blaugrana ha embellit l’eslàlom del ‘10’ deixant assgut el defensa interista amb una finta. Així doncs, en una acció, que bé podria ser estampada en una obra d’art, solament li faltava la diana. El gol de la remuntada i la insistència culer per a donar la volta al 0-1 inicial. Una victòria que manté el Camp Nou com un fortí inexpugnable a Europa. I que deixa al Barça en segona posició del grup empatat amb el líder, el Dortmund.