Golejada coral al Camp Nou (5-2)

Triomf clar dels d’Ernesto Valverde, que completen un gran partit en l’estrena golejadora d’Ansu Fati i Frenkie de Jong a l’Estadi

Nit rodona en el retorn de la Lliga. El FC Barcelona ha derrotat el València en la quarta jornada de la competició domèstica amb els gols d’Ansu Fati, Frenkie de Jong, Piqué i un doblet de Luis Suárez. Una gran primera meitat del Barça, amb el protagonisme d’Ansu Fati i Frenkie de Jong, amb un gol i una assistència dels dos jugadors. El bon joc dels culers s’ha mantingut a la segona meitat, en què Piqué i Luis Suárez, en el seu retorn després de la lesió, s’han unit a la festa culer. Abans de l’inici del matx s’ha guardat un minut de silenci en record de la Xana, filla de l’exentrenador Luis Enrique i també per a l’exjugador culer Joaquim Borràs.

Ansu Fati i De Jong, protagonistes golejadors

El partit començaria de la millor manera possible per al Barça. I és que els blaugranes s’han mostrat molt intensos des de l’inici i generant perill ofensiu. Ansu Fati ha completat la primera meitat amb nota i no ha desaprofitat la primera ocasió clara de gol en el minut dos de joc i ha avançat els d’Ernesto Valverde, després d’una gran passada de Frenkie de Jong. La segona diana a la Lliga del jugador del Juvenil A i la primera oficial al Camp Nou que el converteix en el jugador més jove a marcar a l’Estadi.

Amb l’1-0, però, els blaugranes no han afluixat el ritme i, cinc minuts després de la primera diana, arribaria una altra estrena golejadora. Frenkie de Jong marcava el 2-0 rematant una gran jugada del mateix Ansu Fati. La possessió de la pilota era culer i també el control del partit, si bé el València buscava sortir al contraatac aprofitant alguna recuperació.

Quan millor estava el Barça damunt la gespa ha arribat la resposta visitant. El València ha retallat diferències amb un gol de Gameiro, revisat pel VAR per possible fora de joc, després d’aprofitar una passada a l’espai dins l’àrea. L’1-1 ha estat el resultat al descans, però podria haver estat molt més ampli per les ocasions dels dos conjunts.

El millor retorn de Luis Suárez

El resultat es mouria ràpidament a l’inici de la segona meitat. Un refús de l’exblaugrana Cillessen d'un xut de Griezmann des de la frontal l’ha aprofitat Piqué per situar el 3-1 en el minut 51. I el Barça ha volgut reafirmar la victòria amb el quart gol de la nit. Una diana molt especial, obra de Luis Suárez en el seu retorn després de diverses setmanes lesionat. Semedo ha estat a punt de marcar, però el pal ha evitat el gol.

El Barça ha tingut el control del partit i Luis Suárez ha estat l’encarregat de marcar el 5-1 amb un xut ajustat al pal dret de la porteria de Cillessen. El València ha tancat el marcador amb una diana en els darrers segons, obra de Maxi Gómez. Una nit d’estrenes i retorns molt especials al Camp Nou.