Ansu Fati, el jugador més jove en marcar amb el Barça a la Lliga

El jove davanter ha marcat contra l'Osasuna en la tercera jornada amb només 16 anys i 304 dies

Amb el gol contra l'Osasuna, Ansu Fati s'ha convertit en el jugador més jove de la història del Barça en marcar un gol a la Lliga. El davanter, amb només 16 anys i 304 dies se situa al capdavant de la llista de jugadors més precoços que han vist porta amb l'elàstica blaugrana a la competició domèstica. El jugador de Guinea Bissau va debutar amb el primer equip en la segona jornada, en la victòria per 5-2 contra el Betis quan va disputar dotze minuts i es va convertir en el segon jugador més jove de la història del club en debutar amb el primer equip. Després de les bones sensacions que va deixar en el dia del seu debut, Ernesto Valverde ha confiat en ell com a revulsiu en la represa en El Sadar. Amb només sis minuts sobre el terreny de joc, Ansu ha col·locat l'1-1 al marcador després de rematar de cap una centrada de Carles Pérez des de la banda dreta.

Amb 16 anys i 304 dies, Ansu Fati lidera el rànquing de jugadors més joves en veure porta amb el primer equip blaugrana. Per darrere se situen Bojan Krkic amb un gol contra el Vila-real el 2007 amb 17 anys i 53 dies, Leo Messi amb el seu gol contra l'Albacete el 2004 amb 17 anys i 312 dies, Jofre Mateu, que amb 18 anys i 111 dies va marcar contra el Salamanca el 1998, Thiago Alcántara marcant contra el Racing de Santander el 2010 amb 18 anys i 315 dies i Munir El Haddadi amb un gol contra l'Elx el 2014 amb 18 anys i 358 dies.

El tercer més jove en la història de la Lliga

A més, també es col·loca com a tercer jugador més jove en tota la història de la Lliga en marcar gol. Només per darrere de Fabrice Olinga, que va veure porta amb el Màlaga el 2012 amb 16 anys i 98 dies i d'Iker Munian, que amb 16 anys i 289 dies va marcar amb l'Athletic Club el 2009.