El Borussia Dortmund, l'Inter i l'Slavia de Praga, rivals del Barça a la fase de grups de la Champions

El Borussia Dortmund, l'Inter i l'Slavia de Praga, rivals del Barça a la fase de grups de la Champions

El sorteig, que s’ha dut a terme a Mònaco, fa que el Barça hagi de visitar el BVB Stadion Dortmund, San Siro i l'Eden Arena de la República Txeca

El FC Barcelona ja coneix els seus rivals a la fase de grups de la Lliga de Campions 2019/20. I, després del sorteig que s’ha dut a terme aquest dijous a Mònaco, els rivals seran el Borussia Dortmund (bombo 2), l'Inter (bombo 3) i l'Slavia de Praga (bombo 4). Precisament l'Inter va ser un dels rivals més votats pels fans al web oficial del club durant les darreres 24 hores, en una enquesta en què es preguntava per les preferències en el sorteig.

D’aquesta manera, el Barça, que ha anat a parar al grup F, haurà de visitar el BVB Stadion Dortmund, San Siro i l'Eden Arena, amb els següents horaris confirmats:

- Jornada 1: Borussia Dortmund - Barça. Dimarts, 17 de setembre (21h)
- Jornada 2: Barça - Inter. Dimecres, 2 d'octubre (21h)
- Jornada 3: Slavia de Praga - Barça. Dimecres, 23 d'octubre (21h)
- Jornada 4: Barça - Slavia de Praga. Dimarts, 5 de novembre (18:55h)
- Jornada 5: Barça - Borussia Dortmund. Dimecres, 27 de novembre (21h)
- Jornada 6: Inter - Barça. Dimarts, 10 de desembre (21h)

Així doncs, la fase de grups començarà el 17 de setembre, mentre que l’última jornada, la sisena, s’iniciarà el 10 de desembre. Cal recordar que els dos primers de cada grup es classifiquen per als vuitens de final, que es començaran a disputar a partir del 18 de febrer.

Un enfrontament inèdit, retrobaments especials i un duel que es repeteix

Mai abans en la història s’han vist les cares el Barça i l’Slavia de Praga en cap competició oficial. Així doncs, els dos partits que es viuran en aquesta fase de grups de la Champions seran històrics. Els de la República Txeca es van classificar després de guanyar la seva lliga domèstica i de passar la ronda prèvia contra el Cluj, equip romanès.

També serà la primera vegada que es vegin les cares a la Champions el Borussia Dortmund -segon de la Bundesliga la temporada passada- i el Barça, tot i que sí que es van trobar a la final de la Supercopa d’Europa 1997/98 que van acabar guanyant els de Van Gaal (2-0, 1-1). Serà un duel bonic, especialment per a dos futbolistes: Paco Alcácer, que tornarà al Camp Nou, i Ousmane Dembélé, que visitarà de nou el Westfalenstadion.

Però el tercer equip del grup sí que és un vell conegut per al Barça. I és que, a diferència de l'Slavia de Praga i del Borussia Dortmund, els enfrontaments contra l'Inter -quart de la Sèrie A la temporada 18/19- són recurrents. També a la fase de grups, on ja s’han vist les cares tres vegades: el curs 2002/03, el 2009/10 i el 2018/19. La temporada passada, el Barça es va endur el triomf del Camp Nou (2-0), però va empatar 1-1 a San Siro.

Cal destacar, tenint en compte només la competició de les estrelles, que els blaugranes mai han perdut com a locals contra els italians; ara bé, en les visites a l’estadi de l’Inter, el Barça mai ha pogut guanyar.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut