El Barça torna a Pamplona tres temporades després

El Barça torna a Pamplona tres temporades després

L'Osasuna és de nou equip de Primera Divisió, on ha signat un gran inici

Després de tres temporades, el Barça visitarà novament El Sadar (dissabte, 17.00h). Un estadi on el Barça sap perfectament que és difícil sortir-ne victoriós. Els blaugrana hi han disputat 43 partits com a visitants, on han aconseguit 17 victòries, 13 empats i 13 derrotes, amb un balanç de 61 gols a favor i 52 en contra.

El darrer precedent data de la jornada 15 de la temporada 2016/17, quan el Barça va vèncer per 0-3 gràcies a un gol de Suárez i un doblet de Messi. Precisament, l’argentí és el màxim golejador històric del Barça contra l'Osasuna, amb un total de 21 dianes, set d'aquestes a El Sadar. Lluny queda el segon màxim golejador: Samuel Eto’o, amb vuit gols.

Suárez, autor d'un gol en la darrera visita del Barça a Pamplona

Bon inici de Lliga

El conjunt dirigit per Jagoba Arrasate ha tornat a la Primera Divisió per la porta gran. Encara no coneix la derrota i, dels tres equips que han pujat de categoria, és el millor situat: és vuitè amb quatre punts. A més, els navarresos mantenen la porteria imbatuda en aquest inici de Lliga. Contra el Leganés van vèncer per 0-1 amb gol de Chimy Ávila i en la segona jornada van empatar a zero contra l’Eibar al seu estadi.

Precedents d’Ernesto Valverde

Serà la primera vegada que Ernesto Valverde jugui contra l'Osasuna com a entrenador del Barça. Malgrat això, s’ha enfrontat 18 vegades a l’equip navarrès (vuit amb l’Athletic Club, quatre amb l’Espanyol i el València i dues amb el Vila-real), amb un balanç d’11 victòries, cinc empats i dues derrotes. A més, no ha perdut cap vegada a El Sadar, i només ha cedit dos empats en les seves nou visites a l’estadi de Pamplona.

Retrobament amb tres exblaugrana

El partit serà realment especial per a tres jugadors que van vestir la samarreta blaugrana en el passat: Rubén MartínezFran Mérida i Marc Cardona. El porter va formar part del primer equip durant la temporada 2003/04 i 2004/05. Serà la novena vegada que s’enfrontarà al Barça: quatre amb el Rayo Vallecano, una amb l’Almeria, una amb el Llevant i dues amb el Deportivo de la Corunya; totes van acabar amb victòria blaugrana. El migcampista català va formar part de les categories inferiors del FC Barcelona. 

Per la seva banda, el davanter format a la Masia va debutar amb el primer equip el 2016 i va ser una peça cabdal en l’ascens del Barça B a Segona Divisió. Després d’estar cedit durant una temporada a l’Eibar (on va disputar 19 partits, va marcar tres gols i va fer dues assistències), enceta aquest curs com a jugador del conjunt navarrès.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut