Estrena amb remuntada al Gamper (2-1)

El Barça venç l'Arsenal per 2-1 en el tercer partit de pretemporada amb gols de Maitland-Niles en pròpia porta i Suárez

84 dies després, els jugadors del Barça han tornat a trepitjar la gespa del Camp Nou. El 54è Trofeu Joan Gamper ha enfrontat el conjunt blaugrana contra l’Arsenal. Un partit en què els d’Ernesto Valverde han vençut per 2-1 gràcies als gols de Maitland-Niles en pròpia porta i de Luis Suárez. A més, Neto, De Jong, Griezmann i Wagué han debutat al Camp Nou com a jugadors del Barça.

Valverde ha format un onze titular combinant jugadors experimentats i del filial amb algunes de les noves incorporacions: Neto, Semedo, Piqué, Umtiti, Jordi Alba, De Jong, Rakitic, Riqui Puig, Dembélé, Griezmann i Carles Pérez. Tot i que la possessió i les millors ocasions han estat per al Barça, el resultat al descans era un 0-1 favorable al conjunt londinenc. De Jong, Riqui Puig i Griezmann s’han endut les ovacions més grans del matx per part dels 98.812 espectadors que han omplert el Camp Nou de gom a gom, el que ha estat la màxima assistència en un Trofeu Joan Gamper.

Les ocasions no han trigat a arribar i Rakitic, Griezmann i Riqui Puig han posat a prova Leno. L’ocasió més clara ha sortit de les botes de Jordi Alba que, amb un xut creuat amb la cama dreta després de fer un retall a l’interior de l’àrea, l’ha acabat aturant el porter visitant. El gol, però, ha arribat a la porteria que defensava Neto. Després de desfer-se de la seva marca, Aubameyang ha col·locat la pilota a l’escaire per situar el 0-1 al marcador.

A la mitja part, sacsejada total per fer entrar set jugadors nous. L’onze quedava així: Ter Stegen, Semedo, Todibo, Lenglet, Jordi Alba, Sergio, Sergi Roberto, Aleñá, Dembélé, Griezmann i Rafinha. El to del primer temps s’ha mantingut en el segon període i el Barça ha continuat fent mèrits per veure porta. Una gran acció individual de Dembélé i un xut des de la frontal d’Aleñá després d’una bona acció combinativa han posat en risc la porteria de Leno. A falta de mitja hora per al final, Valverde ha fet entrar Suárez, Wagué i Miranda en substitució de Dembélé, Semedo i Jordi Alba.

La falta de comunicació entre Maitland-Niles i el porter Leno ha propiciat l’empat a un, el defensa de l’Arsenal ha acabat introduint la pilota al fons de la xarxa. Amb una hora i quart disputada, Griezmann ha estat el jugador que més minuts ha disputat, després ha entrat Collado. A les acaballes del partit, Suárez ha anotat el definitiu 2-1 demostrant el seu gran olfacte golejador, tot i ser el seu primer partit de pretemporada. L’uruguaià ha rematat acrobàticament de voleia a l’interior de l’àrea una passada de Sergi Roberto. D’aquesta manera, el Barça ha tornat a guanyar el Trofeu Joan Gamper per 42a vegada, la setena de manera consecutiva.

Aquest dilluns, el FC Barcelona marxarà cap als Estats Units per completar l’última part de la pretemporada. Allà s’enfrontarà, a Miami i a Michigan, al Nàpols de Carlo Ancelotti. Seran les últimes proves abans de l’estrena a la Lliga contra l’Athletic Club.