Un nou Arsenal en construcció

Un nou Arsenal en construcció

Repassem la trajectòria del rival del Gamper aquest diumenge al Camp Nou

L’Arsenal sempre és un rival a tenir en compte. Si bé els gunners no han aconseguit aixecar la Premier League des del curs 2003/04 sempre ha estat un conjunt històricament competitiu i, sense anar més enllà, és l’actual subcampió de l’Europa League.

Aquesta final europea arribà després que Arsène Wenger deixés la banqueta anglesa on havia estat des del 1996. Una figura que va més enllà de la figura d’entrenador que exercitava i que destacava per captar talent jove i per aplicar un joc amb mentalitat ofensiva. Amb el francès a la banqueta londinenca, el Barça va aixecar la Champions del 2006.

Unai Emery com a icona del canvi

L’estiu del 2018 arribava el relleu de “Le Professeur”, com anomenaven a Wenger els aficionats gunners i els mitjans de comunicació, fruit de l’estudi que aplicava al joc. El tècnic espanyol arribava a l’Emirates Stadium procedent del Paris Sant Germain, on va conquerir diversos títols nacionals a França però no va aconseguir la desitjada Champions. Tot i això, Emery aterrava amb un gran cartell al darrere fruit de la bona trajectòria en equips com el Sevilla, on va aixecar fins a tres Europa League consecutives.

Els equips d’Unai Emery destaquen per ser agressius ofensivament i defensivament, ràpids i amb caràcter. Una aplicació de la passió i mètode de l’entrenador de Guipuzcoa als terrenys de joc. Contra Emery, el Barça té un balanç molt favorable. En els 23 duels oficials que els blaugranes han disputat contra el tècnic guipuscoà el Barça ha aconseguit 15 victòries, sis empats i dues derrotes.

Tres fitxatges per al nou curs

El conjunt de l’Emirates Stadium està acabant de perfeccionar la plantilla per a la temporada 2019/20. Els gunners han tancat tres incorporacions fins al moment. La primera d’elles va ser l’extrem brasiler de 18 anys Gabriel Martinelli, procedent de l’Ituano brasiler de la Serie D. El brasiler va ser un dels futbolistes més destacats del Campionat Paulista i va ser designat jugador revelació de la competició.

Els següents en arribar han estat el migcampista del Reial Madrid, Dani Ceballos, cedit pel conjunt blanc. El tercer, i fins al moment darrer, fitxatge ha estat Nicolas Pépé, elèctric extrem que dotarà de verticalitat i de perill l'atac gunner -un futbolista que podria debutar al Camp Nou al Barça-Arsenal (20.00 h). A més, l’Arsenal també ha tancat la incorporació del jove defensa William Saliba, jugador que seguirà jugant amb el Saint-Étienne un curs més. Unes incorporacions a les quals es podrien sumar de noves.

Aubameyang i Lacazette, la dupla golejadora

50 gols van enregistrar el passat curs en totes les competicions; Aubameyang en va marcar 31 i Lacazette, 19. D’aquesta manera, es van erigir com una de les duples més anotadores de tota Europa. Però la seva aportació a l’equip va més enllà dels gols, ja que l’any passat les seves estadístiques es van engrandir gràcies a les assistències. 10 passades de gol del francès i set del gabonès.

Aubameyang i Lacazette, una connexió golejadora i especial - Arsenal

A més a més, Aubameyang i Lacazette s’associen i s’entenen a la perfecció dins del camp. Una connexió letal basada en una gran amistat. Perquè l’avinença que mostren dins dels terrenys de joc se sustenta en la seva amistat, tal com va explicar l’atacant francès a una entrevista a Sky Sports. “Ens riem junts, som amics. Però treballem i entrenem durs per poder gaudir plegats del futbol”, va exterioritzar Lacazette.   

Aubameyang i Lacazette encaren la seva segona temporada i mitja al capdavant de les dianes de l’Arsenal. Val a dir, però, que aquests dos davanters mai s’han enfrontat contra el Barça. Així doncs, el Gamper 2019 serà la primera vegada que els defenses i el porter blaugrana hauran d’estar atens per dissoldres les escomeses d’aquesta letal parella golejadora.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut