EN PRIMERA PERSONA: Andrés Iniesta

EN PRIMERA PERSONA: Andrés Iniesta

Qui va ser capità blaugrana explica les seves vivències en terres japoneses pocs dies abans del duel entre el Vissel Kobe i el FC Barcelona

El 22 de juliol farà un any que vaig debutar amb la samarreta del Vissel Kobe. Un any, ja. Un any molt intens a tots els nivells. El meu primer any com a exjugador del Barça. El meu primer any en un país tan diferent de l’Estat espanyol com el Japó. Un any molt intens.

Ho he dit moltes vegades, tant de bo hagués pogut seguir jugant a Barcelona tota la vida, amb tots els amics que tinc al vestidor, en aquest estadi magnífic que és el Camp Nou, amb l'afecte de l'afició i disputant grans competicions com la Lliga i la Champions. Però hi ha moments a la vida en què cal prendre decisions. Ja ho vaig fer amb 12 anys, amb el suport de la meva família, quan vaig deixar Fuentealbilla per anar-me'n a la Masia. I ho vaig tornar a fer fa un any, una altra vegada amb el suport de la meva família, ampliada, per venir al Japó a continuar gaudint del futbol. I ho estic fent. És el que més m'agrada.

"Serà estrany jugar contra l'equip de la meva vida. Serà un dia de moltes emocions per a mi"

Andrés Iniesta

A nivell de resultats, no són tan bons com desitjaríem, però l'experiència futbolística està sent molt interessant. El futbol japonès és molt competitiu i, encara que no ho sembli, l'afició és molt passional. L'ambient als estadis és realment increïble. Ja ho veureu quan juguem contra el Barça el dia 27 a Kobe. Segur que s'omple el Noevir Stadium. M'ha sorprès agradablement l'afecte que em transmeten tots els aficionats allà on anem. Són molt agraïts i respectuosos.

Iniesta, al metro de Japó - SPORTS&LIFE

Pel que fa a la vida a Kobe, tant la meva família com jo n'estem encantats. Al principi sempre costa una mica, per l'idioma, els costums o el menjar, però els nens s’hi van adaptar ràpidament i l’Anna i jo, també. La prova és que hem ampliat la família amb en Romeo, que viurà els primers anys de la seva vida al Japó. Estem molt feliços de ser una família de sis.

Resulta curiós que, un any després, el Barça visiti la meva actual ciutat. Sens dubte, serà un partit molt especial per a tots. Se’m farà estrany tenir davant Busi, Jordi Alba o Rakitic. Serà estrany jugar contra l'equip de la meva vida. Serà un dia de moltes emocions per a mi. Tant de bo ho gaudim tots i que l'afició del Vissel Kobe es diverteixi amb un gran espectacle.

Andrés Iniesta

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut