Històries de la Copa Amèrica (III): Debutants amb gol a la Copa Amèrica

Històries de la Copa Amèrica (III): Debutants amb gol a la Copa Amèrica

Repassem els jugadors culers que en la seva primera participació també van estrenar el seu caseller anotador

De Leo Messi a Evaristo de Macedo passant per Rivaldo. Un total de cinc futbolistes van debutar amb gol a la Copa Amèrica mentre eren jugadors del FC Barcelona. Uns golejadors que no solament van deixar la seva firma a les xarxes del torneig sud-americà, sinó també a les porteries culers.

Leo Messi 

L’astre argentí feia la seva entrada al registre d’anotadors de la Copa Amèrica l’any 2007. Els espectadors van haver d'esperar fins als quarts de final per veure la primera diana del jove culer. El Perú va ser la primera selecció perjudicada en aquest torneig sud-americà pels gols de Messi, que va participar en la victòria d’Argentina (4-0). En aquella edició, el sol d’argentina no va poder brillar més, perquè van perdre la final contra Brasil.

Javier Saviola

Un hat-trick va ser la seva carta de presentació golejadora a la Copa Amèrica. Corria l'any 2004 quan el 'Pibito' feia la seva aparició al torneig sud-americà disputat al Perú. En la jornada u de la fase de grups contra l'Equador, el futbolista del FC Barcelona perforava la xarxa de l'estadi Elías Aguirre fins a tres vegades. D'aquesta manera, Saviola va contribuir a la golejada de l'albiceleste (6-1).
 
Les tres dianes d’aquell hat-trick van ser les úniques de Saviola. No obstant això, li van servir per ser el segon màxim golejador de l’edició 41 de la Copa Amèrica. A més, la selecció argentina va arribar fins a la final. Un partit definitiu que va perdre contra el Brasil a la tanda de penals.

Saviola, el dia del seu hat-trick també lluïa el '7'

Rivaldo

L’estel·lar davanter brasiler va estrenar-se a la Copa Amèrica el 1999. Una estrena d’ensomni. No solament perquè va obrir el seu caseller anotador en aquest torneig en el triomf contra Veneçuela (7-0) en la primera jornada, sinó perquè també va fer triplet de títols: màxim golejador, amb cinc dianes, millor jugador del torneig i campió amb Brasil. Després d’un curs brillant i molt golejador amb el FC Barcelona, Rivaldo va traslladar el seu gran moment de forma a aquesta Copa Amèrica. 

Rivaldo titular i autor de dos gols a la final de 1999 davant Uruguai - CONMEBOL

Hugo Sotil

La primera compareixença del migcampista peruà a la Copa Amèrica va ser l’any 1975. El futbolista que tenia una connexió especial al mig del camp blaugrana amb Johan Cruyff, especialment a la Lliga 1974, va deixar la seva firma en lletres d’or a la llista de golejadors novells aquell mateix any. Va escollir el moment perfecte: la final contra Colòmbia. La seva solitària diana va donar el títol a la seva selecció, l’última vegada que el Perú es proclamava campió d’aquest torneig.

Evaristo de Macedo

Aquest davanter brasiler dels anys 50 i 60 va entrar a la llista de futbolistes debutants amb gol a la Copa Amèrica l’any 1957. La seva voracitat golejadora va quedar reflectida en el seu primer torneig sud-americà, on va marcar 8 dianes -les dues primeres davant en el triomf brasiler davant l'Equador (7-1)-. Uns gols que van conduir a la selecció brasilera al subcampionat d’aquella 25a edició.

Culer durant els cursos 1956-1962, la capacitat anotadora d'Evarsito de Macedo no solament va quedar escrita als llibres de la Copa Amèrica, sinó també als del FC Barcelona; amb la samarreta blaugrana, una rematada seva de planxa el 23 de novembre de 1960 certificà la primera eliminació del Reial Madrid a la Copa d’Europa.

Golejadors debutants abans de jugar amb el Barça 

Jaison Murillo (2016), Arturo Vidal (2011), Luis Suárez (2011), Alexis Sánchez (2011), Neymar (2011), Dani Alves (2007), Belleti (2001), Ronaldinho (1999), Sorín (1999), Romario (1987), Maradona (1979), Silveira (1959), Miguel Ángel Loayza (1959), Cayetano Ré (1959), Dagoberto Moll (1949), Enrique Fernández (1929) i Héctor Scarone (1917). 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut