Històries de la Copa Amèrica (I): Com va ser el debut de Messi a la competició?

Cal remuntar-se al 28 de juny del 2007 per trobar els primers minuts del ‘10’ blaugrana a la competició sud-americana

De Lionel Messi se sap gairebé tot. Són pocs els secrets que amaga el millor jugador de la història del futbol. De totes maneres, són pocs els que recorden el seu debut en una Copa Amèrica amb la selecció argentina.

Com va ser?

Han passat uns 12 anys des d’aquell dia. El debut de Messi a la Copa Amèrica va produir-se el 28 de juny del 2007, a l’estadi José Encarnación Romero de Maracaibo (Veneçuela), contra els Estats Units.

El partit, corresponent a la primera jornada de la fase de grups, va arrencar amb Messi com a titular. En aquella època, l’argentí encara no duia el ‘10’ al Barça, on Frank Rijkaard era l’entrenador. A l’Argentina el seu seleccionador era Alfio Basile.

Tot i avançar-se els Estats Units en el marcador, l’Argentina va capgirar el resultat gràcies als gols d’Hernán Crespo (2) i Aimar. En el minut 79 Messi va ser substituït per Carlos Tévez, qui signaria el 4-1 definitiu.

No hi hauria gol de Messi en el seu debut però sí més endavant: marcaria als quarts contra el Perú (4-0) i també a semifinals contra Mèxic (0-3). A la final patiria una dolorosa derrota contra el Brasil (3-0).